Март 2020

Йосиф Зісельс. Якщо ми будемо дбати одне про одного, допомагати, більше людей переживе ці часи

Про зміни у громадянському суспільстві, наслідки карантину для України та вміння підтримувати один одного розповів Йосиф Зісельс, дисидент, голова Асоціації єврейських громадських організацій та общин України, виконавчий віцепрезидент Конгресу національних громад України.

Прийом заявок. Літня Школа зі Студій Голокосту в Україні

Центр перспективних досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Менделів

Вівторок, 10 березня 2020 року, 16:30 - Вівторок, 31 березня 2020 року, 16:30

Київ, Україна

Вхід за реєстрацією

Партнерский проект: он-лайн студия «Діє-Слово»


Студия "Діє-Слово" проводит лекции, семинары, конференции, а также является представительской он-лайн площадкой и оказывает информационную и техническую поддержку мероприятиям партнеров,  имеет свою постоянную слушательскую аудиторию, которая увеличивается от лекции к лекции. 

Науково-популярний лекторій «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності» (2019)

У 2019 році Українська асоціація юдаїки за сприяння Голландського єврейського гуманітарного фонду організувала науково-популярний лекторій «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності». Заходи в рамках проекту відбуваються в єврейському центрі «Халом» (Київ).

Міжнародна конференція «Алеф-Бет. Сіонізм» буде переведена в он-лайн простір

Організатори заходу – СФУ, Ваад України та Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського вирішили перенести частину доповідей та зустрічей у он-лайн простір у зв’язку з карантином.http://www.votezion.org.ua/mizhnarodna-konferentsiya-alef-bet-sionizm-bude-perevedena-v-on-lajn-prostir/

У неділю о 17:00 відбудеться онлайн-лекція Зеєва Ханіна

29 березня в межах міжнародної конференції “Сіонізм.Алеф-Бет” Зеєв Ханін прочитає лекцію “Електорально-політична поведінка євреїв колишнього СРСР в Ізраїлі та країнах діаспори”.

Как не упасть духом в карантине? Пять советов бывшего узника Сиона Натана Щаранского

Бывший глава Еврейского агентства, узник Сиона Натан Щаранский, проведший годы в одиночной камере советской тюрьмы, дает советы, как вести себя в карантине, чтобы не упасть духом.

Дов Ландау. Этот период пройдет, и мы выйдем из него максимально сильными и сплоченными

Это страдания? - спрашивает израильтян Дов Ландау. - У вас есть холодильник полный еды, телевизор, компьютер, есть телефон, дома тепло, у вас даже есть эти фильмы, как они называются - Netflix? Так что, черт возьми, в чем ваша проблема с пребыванием дома и соблюдением инструкций? Вам нужно учиться у тех, кто пережил зверства в лагерях смерти, у истощенных людей, без еды, без одежды, без семьи, долгие месяцы.

Які послуги надаватимуться в ЦНАПах під час карантину

Міністерство цифрової трансформації України підготувало перелік адміністративних послуг, які можна отримати у ЦНАП за невідкладних обставин під час карантину

Что делать и куда звонить, если у Вас симптомы коронавируса?

 

В случае возникновения респираторных заболеваний и повышении температуры необходимо самоизолироваться,  обратиться (по телефону) к семейному врачу для определения точного диагноза. Если по каким-то причинам это невозможно, к вам не хочет ехать скорая (тел.103), отказываются принимать в больнице или у вас есть безотлагательные вопросы по ситуации с коронавирусом, звоните на правительственную горячую линию - 1545

"Фейкометы" против Украины: кто и зачем сеет панику вокруг коронавируса

Введенные в Украине жесткие меры в связи с коронавирусом, независимо от своей эффективности в предотвращении распространения пресловутой болезни, имеют своим следствием существенный, и что главное, почти мгновенный негативный эффект. А именно - они создают атмосферу тревоги и неопределенности. Которая, к сожалению, является прекрасной средой для размножения различных вирусов. Правда, не биологических, а информационных. "Апостроф" решил разобраться, откуда берутся "фейки" о коронавирусе и как им противостоять.

Правительство Израиля утвердило введение полного карантина

В ночь на пятницу, 20 марта, правительство Израиля утвердило новые постановления о чрезвычайном положении, вводящие в стране полный карантин. Решение было утверждено единогласно в ходе телефонного голосования.

В рамках новых постановлений о чрезвычайном положении, вводящих в стране полный карантин, правоохранительным органам были предоставлены полномочия штрафовать нарушителей.

Владимир Казарин. Единственное, во что можно верить – это единство гражданского общества

Картинки по запросу "казарин владимир фото"

Это единственный способ выбраться из того заколдованного круга авторитарных диктаторских режимов и стереотипов поведения, которые сопровождают каждого раз нас. Гражданское общество должно развиваться, оно – единственный гарант того, что мы устоим и не свалимся в полуфеодальные отношения.

Як зробити віддалену роботу в компанії ефективною

Привіт читачам DOU! Я Оля Чмир, працюю Project Manager’ом у компанії SPD-Ukraine. Маю два роки досвіду на проєкті PitchBook. У проєкті наразі працює близько 200 спеціалістів, на постійній основі я взаємодію з трьома різними командами. Команда PitchBook’у — це реалізація мого бажання працювати з in-house командами, коли розробників та тестувальників можна буквально «помацати», адже вся моя попередня кар’єра була пов’язана з роботою у віддалених командах (причому не лише у різних офісах, а й у різних містах, а подекуди — і країнах).

Лекція Йосифа Зісельса про цивілізаційну ідентичність відбулась он-лайн 17 березня

Які ж моделі притаманні регіонам України? 

Спираючись на факти та соціологічні дані, Йосиф Зісельс викладає інформацію так, що кожен сам зможе розібратися в темі та зробити свої висновки. Тим паче, що цивілізаційний кордон, за його словами, «проходить крізь серце кожної людини». 

 
 

Лекція Йосифа Зісельса про цивілізаційну ідентичність відбудеться он-лайн 17 березня

Пізнавати світ легше за допомогою моделей, які можуть бути застосовані не тільки для природних явищ, а також до суспільства, цивілізацій та людства в цілому.

З 17 березня Україна повністю закриває пасажирське авіасполучення

«Щодо пасажирського сполучення — 17 березня, з 00 годин воно буде повністю обмежене», — заявив він в ефірі телеканалу News One.

С праздником Пурим!

«В те дни были у евреев и свет, и веселье, и радость, и почет...»

Нет, пожалуй, другого такого праздника, который вызывает столько различных эмоций! История Пурима описана в последней книге Танаха «Мегилат Эстер». Атмосфера этого праздника необычна для религиозного еврея: громкое чтение в синагогах самого Свитка, прерываемое шумом трещоток, веселое театрализованное представление Пуримшпиль, шумное застолье...

Йосиф Зісельс на 5 каналі з Романом Чайкою

Якщо ми переглянемо стрічку новин за останні місяці, що помітимо, що одіозні персони Партії регіонів, які були зникли, тепер повертаються. Це реванш чи ні?

Перейменування “Дорогожичів” на “Бабин Яр” як початок викривлення історичної пам’яті

11 лютого Меморіальний музей Голокосту “Бабин Яр” запропонував перейменування станції метро “Дорогожичі” на “Бабин Яр”. “Такий крок стане і даниною пам’яті та поваги до героїзму усіх жертв Бабиного Яру, а також усіх постраждалих від цієї страшної трагедії. 

Новоселиця: єврейське минуле, християнське сучасне

Це місто на Буковині унікальне тим, що об’єднує в собі території Буковини та Бессарабії. А православні служать у храмі двома мовами.

Поздравляем со-президента Ваада Украины с Днем Рождения!

Картинки по запросу "с днем рождения мазаль тов"

Ваад Украины желает Андрею Григорьевичу благополучия и процветания, долгих лет жизни и новых свершений на благо Украины и ее еврейской общины.