Февраль 2020

Симулятор емоцій імені Хржановського: яким може стати меморіальний центр «Бабин Яр»

Декілька днів тому керівництво Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» здивувало киян закликом перейменувати станцію метро Дорогожичі на Бабин Яр і зробити її редизайн. Генеральний директор центру на своїй сторінці у Фейсбуці пояснив це необхідністю постійно щось робити, щоб не забувати про трагедію Голокосту. На жаль, те, як пан Яковер пише про Голокост, змушує людину з історичною освітою порадити йому перед усім ознайомитися з фактажем і дослідженнями на тему, адже все-таки хотілося б щоб активні дії щодо коммеморації цієї трагедії співвідносилися з тим, що ми про неї вже знаємо. 

Вышел из печати февральский номер газеты «Хадашот»

В номере:

Экзотический идиш: Япония, Таити, осажденный Мадрид —

о феномене литературной экзотики на идише мы беседуем с профессором Бар-Иланского университета Бером Котлерманом.

Міжнародна конференція «Алеф-Бет. Сіонізм» пройде у Києві 15 березня

Само слово «сіонізм» і досі викликає у багатьох, народжених у часи Радянського Союзу, страх, побоювання, недовіру, а більшість народжених вже після розпаду Союзу й поготів не знає справжнього значення цього поняття та глибини історичних подій, які з ним пов’язані.

Що спорткомплекс, що російський музей – це територія цвинтаря – В. Нахманович про спробу віддати в аренду спорткомплекс "Авангард"

Картинки по запросу "спорткомплекс авангард киев"

Що спорткомплекс, що російський музей - все одно це територія цвинтаря. Тому, згідно з Концепцією комплексної меморіалізації Бабиного Яру, створеною робочою групою при Інституті історії України НАНУ, уся ця земля має перейти до Національного історико-меморіального заповідника та бути включена до складу меморіального парку. 

Збереження історичної пам’яті чи забезпечення здорової спортивної нації – звернення з приводу передачі комплексу до фонду Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»

Картинки по запросу "авангард киев ильенка"

Міністерство культури, молоді і спорту України та Фонд Державного майна України не законно передають територію та приміщення комплексу в оренду Благодійній організації «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин ЯР», тим самим розпалюючи конфлікт між БО та ДЮСШ, вихованцями яких є сотні дітей спортивних секцій з хокею, баскетболу та спортивної гімнастики. 

Иосиф Зисельс – Когда я буду ехать в метро и объявят, что следующая станция «Бабий Яр», мне будет страшно

Это все может говорить о том, что российская сторона заинтересована в широком распространении этой самой информации, не знаю, для каких целей, но они заинтересованы в том, чтобы как можно больше людей начали об этом говорить.

КМДА: Перейменування станції метро "Дорогожичі" на "Бабин Яр" залежить від киян

Рішення про перейменування станції метро "Дорогожичі" на "Бабин Яр" залежить від результатів електронного голосування  на офіційному порталі Києва.

Дослівно у повідомленні КМДА: "Розглядає подібні пропозиції спеціально створений при Київському міському голові консультативно-дорадчий орган ‒ Комісія з питань найменувань, до складу якої входять учені-історики, мовознавці, краєзнавці, пам’яткознавці, архітектори, а також депутати Київради та посадовці КМДА.

У Львові у стіні біля покинутого будинку знайшли старовинні єврейські надгробки

Cтаровинні єврейські надгробки – мацеви – віднайшли замурованими у стіну. Про знахідку на вулиці Конотопській у Львові повідомила місцева мешканка. Вона звернулася в організацію, яка займається єврейською спадщиною.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на РІСУ, усі мацеви були частиною стіни радянської будівлі.

«Яд Вашем» извинился за ложь на Форуме памяти Холокоста

Дирекция мемориала «Яд Вашем» признала, что материалы Международного форума памяти Холокоста содержали искажения исторической правды — «неточности», «одностороннее представление фактов» и «не соответствовали данным исследований» Яд Вашем. Письмо с извинениями было направлено в редакцию «Гаарец».

Дирекция мемориала «Яд Вашем» признала, что материалы Международного форума памяти Холокоста содержали искажения исторической правды — «неточности», «одностороннее представление фактов» и «не соответствовали данным исследований» Яд Вашем. Письмо с извинениями было направлено в редакцию «Гаарец».

Иосиф Зисельс – Форум памяти жертв Холокоста создали, чтобы Путин мог рассказывать сказки

У форумов памяти Холокоста одна цель – помочь Путину "переписать" историю и навязать всему миру свое виденье событий Второй мировой войны и роли СРСР в ней. А верить сказкам Путина и считать Советский Союз освободителем евреев – значит, грешить против истории. Об этом, а также о дипломатических просчетах команды Владимира Зеленского в интервью "Апострофу" рассказал советский диссидент, глава Ассоциации еврейских общественных организаций и общин Украины ИОСИФ ЗИСЕЛЬС.

Министерство диаспоры: уровень антисемитизма в Украине продолжает снижаться

27 января, в Международный день памяти жертв Холокоста, израильское Министерство по делам диаспоры опубликовало очередной годовой доклад об антисемитизме в мире.

Ізраїль просить Україну відкрити посольство в Єрусалимі — посол

Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон заявив, що його країна просить Україну перенести своє посольство з Тель-Авіва в Єрусалим.

Про це дипломат розповів в інтерв’ю виданню LB.