Звернення Об’єднання іудейських релігійних організацій України до Національної поліції Львова

До Головного управління Національної поліції України у Львівській області.

Об’єднання іудейських релігійних організацій України звертається до Вас з нагального питання буття єврейської громади в Україні. 

Як нам стало відомо з відкритих джерел, наразі були затримані особи, що підозрюються в діях, спрямованих на розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі у м.Львові та Львівській області. Слід відзначити, що останнім часом такі злочини стали на превеликий жаль непоодинокими. Зокрема 30 червня 2017 року у місті Львові невідомими було скоєно напад з використанням запальної суміші «коктейль молотова» на діючу синагогу, що знаходиться на вулиці Братів Міхновських, 4, майже одночасно було скоєно ще один акт вандалізму- з будiвлi колишньоi синагоги на вулиці Вугільній, 3 були зiрванi меморiальнI та iнформацiйнi дошки. Відповідно до відомої нам публічної інформації щодо зазначених факту розпочато досудове розслідування.

Звертаємо Вашу увагу, що напади н релігійні споруди єврейської громади в будь-якій країні світу одночасно набувають широкого розголосу в світових ЗМІ, а їх кількість та особливо результативність розшуку винних в них є показником європейськості країни, її поступу на шляху до захисту прав своїх громадян з числа національних та релігійних меншин. 

З огляду на вищенаведене є надзвичайно важливим встановлення всіх обставин скоєних затриманими злочинів, їх підбурювачів, можливих організаторів, виявлення можливих задумів на скоєнні інших подібних дій. Слід визнати неприпустимою існуючу, точніше відсутню, практику застосування статті статті 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) в купі з п.п. 3 частини 1 Статті 67 КК України (вчинення злочину на ґрунті расової, національної чи релігійної ворожнечі або розбрату в якості обставини, що обтяжує покарання), на жаль, є надзвичайно рідкісним явищем, кваліфікація таких дій в рамках звичайного хуліганства призводить до безкарності винних у їх вчиненні осіб, латентності данної категої злочинів, що лише мотивує злочинців до нових аналогічних заходів. Як Вам добре відомо, непокаране зло має тенденцію до розповсюдження та якісного погіршення ситуації.

Для нас є зрозумілим можливий замовний характер подій, що відбулись, в якості цілеспрямованих, завчасно організованих та, можливо, профінансованих дій, спрямованих на розпалення релігійної ворожнечі, антисемітизму та спотворення іміджу України. Ця обставина набуває свого значення з огляду на події з виявлення численних організованих груп провокаторів біля будівель посольств деяких країни, що мало місце останнім часом та наочно показало реальність підозр в організованому та спланованому характері таких подій. 

1.Взяти досудове розслідування злочинів, вчинених затриманими особами, так само як і нападів на синагоги у м.Львові на Ваш особистий контроль.

2.Не допустити перекваліфікації дій зловмисників на звичайне хуліганство та інформувати громадськість та національні і релігійні громади про результати розслідувань.

3.Разом з компетентними органами дослідити можливий замовний характер подій, встановивши їх виконавців, підбурювачів, організаторів та замовників та притягнувши їх до передбаченої Законом відповідальності.

4.Організувати разом з іншими правоохоронними органами комплекс попереджувальних заходів, спрямованих на недопущення ескалації міжетнічних, релігійних та національних конфліктів у місті Львові та Львівській області зокрема.

Виконавчий директор Зiскiнд Євген

Голова піклувальної ради Фельдблюм Павло

 

Джерело: Facebook

Nike Air Force 1 07 Premium Just Do It White AR7719-100 Shoes for Sale – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers
рубрика: 
дата: