Семінар для високо мотивованих львівських волонтерів – представників єврейської громади – був проведений у Львові

4-7 червня за ініціативи Львівського Волонтерського Центру був проведений семінар для високо мотивованих волонтерів – представників єврейської громади Львова (Всеукраїнський Єврейський фонд «Хесед-Ар’є», молодіжний клуб «Неурім»). Семінар пройшов у Славському (Карпати) для 40-ка найактивніших волонтерів, які за невеликий проміжок часу (3 місяці існування Волонтерського Центру) зробили чимало корисних справ для суспільства і мешканців Львова. 

Останні 3 місяці показали, що у Львові сформувалася чудова команда волонтерів, готових надавати підтримку і проводити соціальні ініціативи на локальному та міжрегіональному рівнях (нагадаємо, що Львівський Волонтерський Центр входить до складу Всеукраїнської Волонтерської Мережі «Сommunity», яка, наразі, працює у 15 містах України)

Також, до участі у семінарі були запрошені представники партнерських організацій, які вже займаються і в майбутньому планують займатися соціальною роботою у своїх організаціях.

Чотири дні «повного завантаження» – багато спілкування, свіжого повітря в чудових природніх умовах, багато посмішок, і море нової інформації. Була унікальна можливість заглибитися в себе і вивчити свої цінності, потреби і життєві установки, та відобразити цю проекцію на тих людей які сьогодні потребують допомогу (це і підопічні Благодійного Фонду «Хесед Ар’є», і люди зі своїми потребами,які вже звертались (і продовжують звертатись) за допомогою до волонтерів Львівського Волонтерського Центру). Все це допомогло більш чітко розуміти мотиви своєї діяльності як волонтера, визначати потреби людей, з якими працює Волонтерський Центр. Важливо також мати таку якість як асертивність (здатність людини відстоювати свою точку зору, не порушуючи моральних прав іншої людини, оптимально реагувати на критику) – цьому також вчили на тренінгах.

Окрім цього, на учасників семінару чекали: заняття по благодійності в цілому, пізнавальний та активний квест, заняття «Цдака» (Цдака є важливою частиною духовного життя кожного єврея. Адже основа існування єврейської громади — відчуття пов'язаності людей один з одним, обов'язок допомагати своєму ближньому і можливість отримувати від нього допомогу) Звісно ж, невід’ємні для єврейської громади - Шаббат та Авдала, майстер класи по аеродизайну та побудови ігр різних орієнтацій (спортивні, настільні тощо)

Був час присвячений створенню нових проектів, вибору місця, де кожен волонтер зможе трудитися найефективніше, та побудови майбутніх планів роботи Волонтерського Центру. Учасники семінару ініціювали написання 6-ти проектів за різними волонтерськими напрямками.

Навіть під час робочого семінару, волонтери знайшли час щоб зробити добру справу: під час екологічної експедиції, волонтери під гаслом «Чисті Карпати!» прибрали частину території в Карпатських лісах, зібрали сміття та вичистили невелику територію лісу від залишків «людської байдужості», а також попередити лісову пожежу.

По завершенню волонтерського семінару, керівник Львівського Волонтерського центру, Олександр Назар подякував усім, хто допомагав у організації і проведенні семінару, висловив подяку усім волонтерам за прекрасну атмосферу доброти, небайдужості та оптимізму. Волонтери побажали один одному успішного волонтерського року, та безпроблемної реалізації задуманих соціальних проектів та благодійних заходів.

Приєднуйтесь до нас - http://vk.com/cvlviv

Львівський Волонтерський Центр – місце активних дій!

Веб-сайт: http://lvc.pp.ua/

Львівский Регіональний Волонтерський Центр (БФ «Хесед Ар’є») (м.Львів)
+38(063) 624-04-86

 

Джерело: Пресс-служба волонтерського центру

Air Jordan 1 Retro High OG UNC Patent Shoes Best Price CD0461-401 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers
дата: