Февраль 2022

Разом з усім українським народом ми боремося з нещадним ворогом – друге звернення українських євреїв до канцлера Німеччини

Разом з усім українським народом четвертий день ми боремося зі страшним і нещадним ворогом – російською армією вторгнення. Ми вже четвертий день сидимо в підвалах і укриттях під російськими бомбами та ракетами – по всій Україні. Вже четвертий день у цій боротьбі гинуть мирні жителі та солдати. Зміна вашої позиції щодо поставок зброї свідчить про вашу здатність прислухатися до розумних аргументів і реагувати на ситуацію.

Объединение выходцев из Украины в Израиле организовывает помощь новоприбывшим из Украины репатриантам – контакты

Иерусалимское отделение Всеизраильского объединения выходцев из Украины при поддержке муниципального управления алии и абсорбции Иерусалима, Совета поселений Иудеи и Самарии и Мидраша Ционит в связи с войной в Украине организовывают помощь новым репатриантам и вернувшимся гражданам Израиля – семьям и одиночкам – в помощи нахождения мест для проживания 

Єврейське агентство та Фонд Дружби відкривають Центр екстреної допомоги для євреїв України

У зв'язку із ситуацією у сфері безпеки Єврейське агентство та Фонд Дружби відкривають Центр екстреної допомоги. Євреї України зможуть отримувати в ньому рекомендації та інформацію з питань алії, а також про допомогу, яку надають члени єврейської громади України. Для надання інформації членам єврейської громади по всій Україні та їхнім родичам в Ізраїлі телефонні лінії Центру екстреної допомоги працюватимуть івритом, українською та російською мовами.

Громадяни різних етнічних ідентичностей проголосили підтримку Україні

Україна ‒ мирний дім для всіх нас. Мирний дім, у якому ми зберігаємо радість щасливого родинного життя, теплої дружби, плідної праці та креативних проєктів, мистецтва, науки, бізнесу, громадського активізму та державної роботи... Ми закликаємо світ підтримати Україну всіма можливими способами на захист суверенітету та територіальної цілісності, миру та безпеки.

Як об’єднуватися з тими, кому байдуже, що буде з Україною? – Йосиф Зісельс

Невелика кількість росіян трохи вже протверезіла. А більшість все одно вважає, що їх всі повинні боятися, а Путін правильно робить, що лякає, що наступає, що захоплює. Крим, як вони вважають, теж їхній, як і все інше, що вони втратили у 1991 році. Тому ця війна – екзестенціальна.  Для нас вона назавжди. Поки існує Росія  у тому вигляді, в якому вона є зараз – війна буде йти. А потім, коли розвалиться Росія, це буде вже інша війна.

Влада намагається знищити свободи в вищих учбових закладах – Йосиф Зісельс про вибори ректора НАУКМА

Влада хоче отримати контроль над вишами для того, щоб на наступних виборах мати можливість контролювати активну молодь.  Тому відбуваються рейдерські атаки на виші, які влада вважає найбільш вільними у своїх поглядах. 
Сьогодні це відбувається в Києво-Могилянській академії.

Звернення українських євреїв до федерального канцлера Німеччини було надіслане до керівництва країни

«Україна моя Батьківщина. Моє дитинство та юність пройшли в Житомирі. Там поховані мої пращури. В Україні живе мій син з сім‘єю. Мені не байдуже все те, що сьогодні коється в Україні.
Закликаю світову спільноту зупинити російську воєнщину, – такий коментар надала одна з підписанток Звернення.