VIII Щорічний круглий стіл «Українське суспільство і пам'ять про Голокост»

Згідно з резолюцією № 60/7 Генеральної Асамблеї ООН, 27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту на вшанування дати визволення нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау 27 січня 1945 року. Цьогоріч людство відзначає 70 річницю цієї події. Щоб запобігти актам геноциду у майбутньому, резолюція вимагає від країн-членів ООН сприяти дослідженню, викладанню та збереженню історичної пам’яті про Голокост та підтримувати ініціативи громадських організацій у цій сфері.

VIII Щорічний круглий стіл «Українське суспільство і пам'ять про Голокост: наукові та освітні аспекти» відбудеться 27 січня 2015 р. Організаторами Круглого столу виступають Український центр вивчення історії Голокосту, Goethe-Institut в Україні у партнерстві з Посольством держави Ізраїль в Україні.

Мета круглого столу – заохочення дискусії щодо історичної пам’яті про Голокост та вироблення рекомендацій із викладання цієї теми в Україні.
Коло питань, що обговорюватимуться: проблеми та перспективи вивчення історії Голокосту в сучасній Україні, виклики та підходи до викладання історії Голокосту, історична пам'ять про Голокост, шляхи протистояння сучасному антисемітизму та ксенофобії тощо.

Докладніше на сторінці: https://www.facebook.com/events/1540314229579988/?ref_newsfeed_story_type=regular

Nike