Школярі-гіди у проекті юних екскурсоводів працювали на виставках Інститута Юдаїки

Протягом листопада учні Скандинавської гімназії мали  можливість уже вдруге долучитися до цікавого проекту з підготовки школярів-гідів до роботи на виставках. За підтримки Інституту юдаїки, Благодійного центру «Дар», Фундації «Дом Анны Франк в Амстердаме», а також куратору п. Юлії Смілянській наші гімназисти провели чудові екскурсії трьома виставками.

Цього разу, окрім вже знайомої нам «Анна Франк. Урок Історії», у школі були представлені дві нові виставки.

«Голодомор. Голокост. ГУЛаг. Три трагедії на українській землі у ХХ столітті. Тоталітарний режим проти народу і людини» розповіла про страшні часи, які довелось пережити нашим землякам-українцям у тоталітарний період. А виставка «Джерела толерантності. Толерантність як спосіб виживання людства в ХХІ сторіччі. Діалог вбитих у ХХ сторіччі із тими, хто живе у ХХІ. Спроби осмислення» познайомила слухачів із видатними діячами і вченими, що своїм життям і вчинками показали людству шлях до миру і гармонії у світі.

Даний проект сприяє вихованню розуміння цінності людського життя, формуванню гуманітарних принципів побудови суспільства, зниженню рівня агресії в молодіжному середовищі. Основна мета – формування громадського суспільства, яке усвідомлюватиме небезпеку тоталітаризму для окремої особистості й для людства в цілому.

Протягом декількох тижнів учні 3-11 класів відвідали виставки, долучилися до історії нашої країни, а також європейських держав. Долучитися до виставки запропоновано й учням загальноосвітніх шкіл Дарницького району. Сподіваємося, що після їх відвідування жителі району замисляться над тим, як зменшити рівень нетерпимості й агресії в своєму оточенні, як формувати толерантне суспільство та запобігати спалахам насилля, які приводять до трагедії.

Гімназисти – юні гіди чудово виконали свою роботу – не тільки долучилися до важливого історичного матеріалу, а й здобули навички такої цікавої професії, як екскурсовод.
Адміністрація школи та учні висловили велику вдячність п. Юлії Смілянській за чуйність, небайдужість, турботу та допомогу в організації та проведенні потужного проекту.

Джерело: http://scandy.kiev.ua

adidas Yeezy 350