Повідомлення Посольства Німеччини у Києві що до компенсаційних виплат євреям, які зазнали націонал-соціалістських насильницьких дій

15 листопада 2012 року було підписано Угоду „2 статті” між Федеральним міністерством фінансів та Комісією з єврейських матеріальних позовів до Німеччини („Conference on Jewish Material Claims Against Germany”).

Мова йде про нову редакцію Угоди від 29 жовтня 1992 року на основі статті 2 Угоди від 18 вересня 1990 року про реалізацію та тлумання підписаного 31 серпня у Берліні Договору про встановлення єдності Німеччини між Федеративною Республікою Німеччина та Німецькою Демократичноюю Республікою, що стосується додаткових коштів для Фонду виплат у важких випадках переслідування в розумінні § 1 Федерального закону про компенсації.

Підписання стало результатом цьогорічних переговорів, які відбулися в липні 2012 року між Claims Conference та між Федеральним міністерством фінансів Німеччини у Вашинґтоні, США.

Нова редакція Угоди „2 статті” передбачає по суті такі покращення для переслідуваних:

1) Переслідувані євреї, які зазнали націонал-соціалістських насильницьких дій і досі не отримали жодної компенсації, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2556 євро.

2) Переслідуваним євреям, які три місяці були ув’язнені у концентраційному таборі чи гетто або 6 місяців жили у схованці чи на нелегальному становищі під фальшивим прізвищем, може бути надана пожиттєва пенсія у розмірі 300 євро у місяць. В особливо важких випадках ув’язнення у концентраційному таборі після окремого розгляду мінімальний термін ув’язнення у три місяці можна не брати до уваги і надати виплату.

Детальну інформацію різними мовами розміщено на інтернет-сторінці Claims Conference:

http://www.claimscon.org.

 

Особи з місцем проживання або постійним перебуванням у Європі чи колишніх країнах СНД повинні направляти відповідні запити і заявки на таку адресу:

Claims Conference Hardship Fund/Art.2-Fonds

Gräfstraße 97

60487 Frankfurt am Main

Deutschland

E-Mail:

A2-HF-CEEF2@claimscon.org

Джерело: офіційний лист Посольства Німеччини у Києві

NEW BALANCE
рубрика: