Націоналісти хочуть показати світові, що українці не є антисемітами

 

Памʼятник жидам – борцям за волю України, планує встановити в Тернополі організація „Тризуб”. Таким чином націоналісти хочуть показати світові, що українці не є антисемітами, та дружньо ставляться до інших націй.
 
Памʼятником планують вшанувати перш за все Жидівський пробойовий курінь, який воював в складі Української Галицької Армії в 1919-ому році.
 
― Питання встановлення такого памʼятника дуже навіть на часі. Нещодавно, як ми дізналися зі ЗМІ, єврейський фонд Візенталя вніс „свободівців” Олега Тягнибока та Ігоря Мірошниченка в список найбільших ворогів єврейського народу. Наше мета не допомагати „Свободі”, а не дати загнати Україну, в очах світової громадськості, в стойло антисемітизму. Ми хочемо показати, що українці, насправді, завжди мали побратимське ставлення до тих етнічних груп, які жили поряд з ними, і разом з ними боролися за українську державу, ― розповів ДОБІ провідник ВО „Тризуб” ім. Степана Бандери Дмитро Ярош.
 
Тризубівці не вважають, що слово „жид” може сприйматися представниками єврейської нації, як образа.
 
― В Україні з давніх-давен було вживане слово „жид”, і ніхто на нього не ображався. Я розумію, що і „Слава Ісусу Христу” можна часом сказати так, що за це хочеться зуби вибити. Але, думаю, якщо ми казатимем з повагою „Слава жидам – борцям за державність української нації!”, то це не буде образливо нікому, ― зазначає Ярош.
 
Як саме виглядатиме памʼятник, скільки коштів на нього потрібно та де саме він буде встановлений, ініціатори ще не вирішили. Однак, вважають, що центральною фігурою постаменту мав би стати Соломон Ляйнберг – командир Жидівського пробойового куреня.
 
― Аби зібрати кошти звертатимемось до спонсорів, а також до світової єврейської громади. Не повинна стояти осторонь фінансування робіт і українська церква. Щодо місця розсташування, звичайно, його мають вибрати тернополяни, ― зазначає провідник „Тризубу”.
 
Але в єврейській громаді Тернополя не вірять в спорудження пам’ятника та наміри «Тризубу».
 
Голова єврейської громади Тернополя пан Банзерук пригадує минулорічний випадок вандалізму (див. посилання), що був спрямований на памʼятник розстріляним біля приміського села Петриків євреям: «Той памʼятник, де 18 тисяч чоловік розстріляли, обмалювали свастиками. Де тоді „Тризуб” був? Чому тоді не відреагували. Зараз тяжко таку заяву коментувати, але я мало вірю в те, що за памʼятник візьмуться. Дав би Бог, щоб я помилявся».
 
Джерело: http://doba.te.ua

 

Nike Air Max 270
рубрика: