Мирослав Маринович: Українська молодь після Майдану позбулася відлуння «гомосовєтікуса»

Для того, щоб бути успішними, українській молоді вже не треба давати хабарі. Адже вона може бути успішною і без цього. Вона позбулася відлуння «гомосовєтікуса», який стримував попередні покоління.

Про це в ефірі інформаційно-політичного проекту «Прямим текстом» (щочетверга о 21:30 на телеканалі ZIK) говорив колишній дисидент Мирослав Маринович.

«На мою думку, меншовартість – це інерція з нашого минулого. Українці не звикли бути суб’єктом своєї волі та господарювання, бо ми завжди були навчені мавпувати чужі моделі», – сказав Маринович.

Він розповів, що перед ефіром потрапив на вручення загальноукраїнської волонтерської премії «Євромайдан SOS». З побаченого зробив висновок, що в державі ще не все втрачено, адже вже є нова генерація, яка є іншою.

«Я бачив волонтерів та аудиторію людей, де панує зовсім інша атмосфера, адже енергія Майдану потрапила туди. Тому він не даремно відбувся. Адже двома каналами та рукавами ринула його енергія: хлопці пішли воювати на схід України, а також жіноцтво почало волонтерити і допомагати армії. Це ж прекрасно, ми врятували нашу честь і честь України», – прокоментував він.

За його словами, саме там він побачив, що суб’єктність України вже не є малоросійською.  І його це надихнуло.

«Це вже зовсім інша якість суспільства. І тому я сповнений оптимізму після цього заходу. Переконаний, що молодь стала якісно іншою, це вже не «гомосовєтікуси». Адже вони не потребують хабарництва для того, щоби бути успішними у своїй сфері. І це фантастично», – зазначив Маринович. 

 

Джерело: Канал ZIK

Nike Air Barrage Mid QS Peak White Black Sport Red CD9329-011 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers