ХХІ Всеукраїнський конкурс учнівських робіт «Історія і уроки Голокосту» цього року був присвячений 80-м роковинам трагедії Бабиного Яру

14, 16 і 17 травня 2021 р. в Україні проходив ХХІ Всеукраїнський конкурс учнівських робіт «Уроки і історія Голокосту» ім. І. Б. Медвинського.

Конкурс відбувся за підтримки Асоціації єврейських громадських організацій та общин (Ваад) України і був присвячений 80-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

Цього разу знову, на жаль, через пандемію COVID-19 і карантинні обмеження захист дослідницьких і творчих робіт відбувався онлайн.

Треба зазначити, що після року дистанційного і змішаного навчання нікого вже не здивуєш онлайн-форматом, і конкурс, загалом, відбувся без якихось технічних проблем і складнощів.

Маючи вже досвід онлайн-захисту, побудували роботу конкурсу так, щоб вона не була обтяжливою, щоб не потрібно було довго сидіти перед моніторами.

Саме це стало причиною того, що до фінальної частини потрапило лише 26 робіт. Однак, попри це, на конкурсі були представлені майже всі області України, а також роботи усіх форматів: дослідницькі, художні, літературні та медіапроєкти.

Дослідницька секція теж була різноманітною: регіональні дослідження, загальноісторичні дослідження, геноциди інших народів, крім євреїв, а також питання спадщини.

Докладніше про захід за посиланням.