Виставка творчих робіт учасників Всеукраїнських конкурсів «Історія і уроки Голокосту» відкриється у Києві

У Музеї Шолом-Алейхема (філія Музею історії міста Києва) з 18 грудня 2015 року в залі для змінних експозицій експонуватимуться творчі роботи учасників Всеукраїнських конкурсів «Історія і уроки Голокосту», які щороку проводить Український центр вивчення історії Голокосту. 

Вражає контраст між віком авторів і тим, як вони в своїх роботах відобразили тему Голокосту, тему, яку важко осмислити і значно більш зрілим майстрам. 
Найчастіше спроби професійних художників відобразити теми Другої світової війни зазнають краху. Діти використовують дуже просту, дуже доступну мову образотворчого мистецтва для відображення однієї з найбільших трагедій ХХ століття. Виявляється, про людську трагедію, про горе, про жахи війни, про жорстокість можна розповідати просто, не по-дитячому мудро. Багато робіт виконано майстерно, очевидна професійна підготовка авторів. Проте, велика частина представлених робіт створена учнями звичайних загальноосвітніх шкіл. Дітей хвилювала тема Голокосту, і вони висловили свої думки, почуття, емоції з безпосередністю, наївністю самодіяльних майстрів. 
Відкриття виставки 17 грудня о 16.00

Виставка триватиме з 17 грудня 2015р. по 14 січня 2016 року.
Музей працює кожного дня, крім понеділка, з 10.оо до 17.оо. 
Останній четвер місяця – санітарний день.
Вхід на виставку – 10 грн.

 

nike