У Чернівцях відбудеться семінар з питань вивчення мови іврит у школах

3-4 жовтня 2018 року у м. Чернівці відбудеться Всеукраїнський науково-методичний семінар з питань вивчення мови іврит у закладах загальної середньої освіти у 2018/2019 навчальному році.

Організатори семінару: Міністерство освіти і науки України, Центр єврейської освіти України, Державна установа «Інститут модернізації змісту освіти», Департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Партнери семінару: Чернівецька спеціалізована школа «Освітні ресурси та технологічний тренінг» І-ІІІ ступенів з вивченням єврейського етнокультурного компонента, Центр досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, Український центр вивчення історії Голокосту, Асоціація єврейських організацій та общин України, Видавничий дім «Букрек».

Учасниками семінару стануть методисти обласних і міських інститутів післядипломної педагогічної освіти, педагогічні працівники, викладачі мови іврит та історії єврейського народу, директори та заступники директорів закладів загальної середньої освіти з вивченням єврейського етнокультурного компонента, науковці й аспіранти, представники МОНУ, ЦЄОУ, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА, Управління освіти Чернівецької міської ради, Інститутів післядипломної педагогічної освіти, Інституту педагогіки НАПН України.

Під час проведення семінару передбачається розглянути питання вивчення курсу «Мова іврит» в умовах реформування загальної середньої освіти та навчально-методичного забезпечення цього курсу, обговорити проект критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів з мов національних меншин у ліцеї тощо.

Також у процесі семінару відбудуться презентації нових програм, підручників і посібників, а саме: програми з мови для початкових класів шкіл із навчанням українською мовою, створеної відповідно до концепції Нова українська школа, оновлених програм для 5-9 та 10-11 класів, підручника з мови іврит для 1 класу, навчального посібника «Сторінки історії єврейського народу», видань з історії Голокосту, нової навчальної та дитячої літератури. Під час презентацій відбудуться обговорення та фахові дискусії. Презентовані видання будуть передані закладам освіти для їх апробації та впровадження в освітню практику.

Учасники семінару відвідають відкриті уроки з предметів єврейського циклу, де вчителі-практики продемонструють нові технології навчання.

На учасників семінару також чекають екскурсії до Музею історії та культури євреїв Буковини та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

 

Детальна інформація буде розміщена на інтернет-ресурсах організаторів і партнерів.

Air Jordan 1