Айра Форман: Вкрай небезпечно використовувати антисемітизм в якості політичного інструменту, особливо враховуючи історичне минуле регіону

16 травня, Київ

Незважаючи на проросійську пропаганду в Україні, яка зростає протягом всієї кризи, немає жодної небезпеки антисемітизму нового українського уряду. Більше того, українські чиновники готові розслідувати справи до кінця у пошуку тих зловмисників, які причетні до подібних злочинів. Так заяву озвучив в Українському кризовому медіа-центрі Айра Форман, спеціальний посланець США по моніторингу та боротьбі з антисемітизмом, який приїхав до України, зокрема, оцінити, наскільки нинішня криза впливає на єврейські громади в Україні. «Ми чуємо історії про зростання антисемітизму, про те, як тимчасовий уряд називають фашистами й антисемітами, а також розповіді про те, як євреї масово виїжджають із країни. Крім того, і далі ширяться повідомлення про російських дійових осіб та їхню пропаганду всесвітнього масштабу, спрямовану проти єврейської спільноти», – розповідає пан Форман.

Пан Форман розповів про два основні висновки після спілкування з українськими представниками єврейської громади. По-перше, жодного страху перед антисемітизмом, який би виходив від українського уряду, немає. По-друге, є випадки антисемітизму, але вони діляться на 2 категорії. Частина з них пов’язана з проросійськими діячами на Сході та Півдні, частина стосується інцидентів, коли злочинці невідомі. «Але є представники єврейської громади, які цілковито переконані, що винуватцями є проросійськи налаштовані особи, і це не пов’язано ані з владою, ані з національними рухами», – говорить він.

Реагуючи на ситуацію, пан Форман сказав: «Це неправильно і небезпечно – використовувати антисемітизм в якості політичного інструменту, а особливо – робити це напередодні президентських виборів. Це вкрай небезпечно, особливо враховуючи історичне минуле цієї частини світу. Подібні претензії з боку проросійських дійових осіб і російської влади в бік українських урядовців – просто брехня і дезінформація, тому моє Управління обіцяє в найближчі тижні до і після виборів відслідковувати будь-які випадки антисемітизму і сповіщати про дезінформацію».

Айра Форман підкреслив, що фокус на інформації та способах її подачі має зараз в Україні особливе значення.

Джерело: http://uacrisis.org/

Air Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes
рубрика: 
дата: