Йосиф Зісельс візьме участь у Форумі Via Carpatia 2023

Співпрезидент Вааду України, громадський діяч, дисидент, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, керівник Програми «Відновлення під час війни» Йосиф Зісельс візьме участь у Форумі Via Carpatia 2023 «Майбутнє традиції: українське у глобальному світі», що відбудеться в Івано-Франківську.

 

Захід організований громадською організацією «Всеукраїнський демократичний форум» і об'єднає відомих громадських діячів, науковців, політолгів, соціологів, журналістів. Упродовж трьох днів вони обговорюватимуть актуальні питання української ідентичності та світової глобалізації, національної пам’яті та національного самопізнання.

 

Йосиф Зісельс виступить на Форумі з публічною лекцією «Війна і ідентичність». Її модератором стане Сергій Адамович – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри теорії та історії держави і права ПНУ ім. Василя Стефаника.

 

Також співпрезидент Вааду України запрошений до участі в панельній дискусії форуму на тему «Віднайдення себе. Війна як тригер національного самопізнання». Разом з ним у дискусії візьмуть участь Генадь Побережний (професор політології Українського Вільного університету в Монахові (Мюнхені), дослідник Гарвардського інституту українознавства), Юрій Гудименко (історик, військовослужбовець ЗСУ) та Віталій Портников (журналіст, публіцист, телеведучий, лауреат Шевченківської премії).