Йосиф Зісельс виступив на конференції The Platform for Ukraine, присвяченій реабілітації травм війни

Співголова Асоціації єврейських організацій та общин (Ваад) України і керівник Програми «Відновлення під час війни» Йосиф Зісельс виступив на міжнародній конференції The Platform for Ukraine, що відбулася 19-20 вересня 2023 року у Львові.

 

Конференція була присвячена реабілітації травм війни і об'єднала фахівців з різних дотичних сфер, а також керівників та представників різноманітних організацій та інституцій. У порядку денному конференції була презентація Програми «Відновлення під час війни», з якою перед учасниками конференції виступив Йосиф Зісельс.    

 

Він нагадав, що Ваад України, заснований ще у 1991 році, понад три десятиріччя займається гуманітарними проєктами. «Але півтора роки тому у мене з'явилося відчуття, що всі 32 роки ми готувалися до цієї війни. Ми напрацювали розгалужену мережу осередків, добре вивчили інфраструктуру Західної України – проводили тут безліч семнінарів та конференцій. І всі ці десятиріччя працювали з психологами для різних гуманітарних програм», – додав Йосиф Зісельс, виступаючи на конференції. Ця база допомогла Вааду України оперативно й фахово включитися у процес реабілітації українських родин буквально з перших місяців повномасштабного вторгнення – Програма «Відновлення під час війни» розпочала свою роботу з травня 2022 року і триває досі.

 

Йосиф Зісельс розповів про засади Програми, завдання, критерії відбору родин для реабілітації, про фахівців та волонтерів, а також поділився результатами діяльності цієї унікальної комплексної програми за півтора роки її діяльності. Повний виступ Йосифа Зісельса можна переглянути за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=9HJxQxFaLs0&feature=youtu.be&ab_channel=%D0%99%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%84%D0%97%D1%96%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81