Йоханан Петровський-Штерн: Українці та євреї - простір взаємодії

У Видавничому домі «Києво-Могилянська академія» вийшла книжка знаного у світі юдаїки науковця, професора Північно-Західного університету (Northwestern University, США) Йоханана Петровського-Штерна.

Майже стосторінкове видання являє собою інавгураційну лекцію, яку було прочитано автором під час церемонії присудження йому звання почесного доктора НаУКМА 20 січня 2014 року. Назва лекції і книги--"Українці і євреї: простір взаємодії"--вказує на актуальність як нових наукових пошуків у царині українсько-єврейських взаємин, так і продовження міжнаціонального діалогу. Нижче наводимо анотацію до книги. 

Як розуміти українсько-єврейські історико-культурні взаємини? Що додають українсько-єврейські студії до розуміння історії Східної Європи? Відповідаючи на ці питання, історик і літературознавець Йоханан Петровський-Штерн пропонує нові теми, кути зору, аналітичні методики, зрештою десятки тем, якими могли б зайнятися представники нової генерації українських істориків, зацікавлених у вивченні українсько-єврейських взаємин протягом століть та готових розглядати єврейську спадщину в Україні як українську спадщину. 

Віталій Черноіваненко, 
науковий редактор

 

Buty, koszulki, spodnie Dziecięce