Як відбувається зараз прийом українських громадян в Ізраїлі – загальні висновки та поради

У неділю, 27 березня, в Студії «Діє-Слово» відбулась зустріч з ізраїльським адвокатом Леонідом Скуратовим.

У режимі відкритого інтерв’ю адвокат Леонід Скуратов розповів, як відбувається зараз прийом українських громадян в Ізраїлі, про нові правила в’їзду до країни, а також надає поради тим, хто вже опинився в Ізраїлі та не знає, як діяти далі.

Загальні висновки після розмови:

  1. В Ізраїлі відсутнє поняття «біженець».
  2. Всі, хто приїхав з України та не мають єврейського коріння, умовно вважаються туристами. Вони не мають права на роботу. Мають обмежене медичне страхування.
  3. Термін, який дозволено перебувати в Ізраїлі, – три місяці з моменту в’їзду. Потім треба або залишити країну або подати на продовження терміну перебування.
  4. Бувають випадки, коли під час співбесіди на кордоні (вже в аеропорту Бен-Гуріон) роблять висновок, що людина не може перетнути кордон. Навіть, якщо ви впевнені, що все буде добре, треба мати заздалегідь домовленість з адвокатом, який спробує на місці вирішити питання та отримати рішення суду, яке дасть можливість в’їхати в країну.
  5. В такому випадку, час на рішення питання може бути до того моменту, колі літак буде повертатись до країни, з якої прибув, а може бути навіть тільки 2-3 години.
  6. Туристи які приїхали в Ізраїль та отримали відмову з різних причин у статусі репатріанта, можуть звернутись до адвоката, який представить їх справу в суді.
  7.  Якщо хтось з адвокатів відмовляється від справи, завжди можна знайти іншого, який знайде в собі сили та відповідні знання, щоб допомогти.

 

Більше відповідей на запитання – за посиланням: