Виконавчий співпрезидент Вааду України Йосиф Зісельс привітав усіх євреїв зі святом Песах

З нагоди одного з найголовніших свят єврейського календаря, яке розпочинається 15 нісана (5 квітня) ввечері, Йосиф Зісельс сказав:

«У ці дні ми згадуємо не лише про визволення нашого народу з єгипетського рабства понад 3300 років тому. Вихід фактично став днем народження єврейського народу, вихідним пунктом його історії.

Епохи змінювали одна одну, народ дорослішав. За довгі роки були і благоденство, й переслідування, і занепад. Але сьогодні, подібно до поколінь наших предків, у Пасхальну ніч ми виконуємо дві найважливіші заповіді Тори – розповідаємо про Вихід з Єгипту і їмо мацу. Ця спадкоємність поколінь і вірність традиції – запорука майбутнього єврейського народу.

Ми бажаємо вам завжди пам’ятати про своє коріння, берегти єврейську спадщину своєї країни, бути активною частиною громади – однієї з найбільших у єврейському світі.

Ми є громадянами України, яка зараз також, як і наш народ колись, виборює свою свободу. Ми робимо все, що від нас залежить, для перемоги. В ці пасхальні дні ми бажаємо Україні здолати ворогів і назавжди покінчити з своїм «рабством».

Ми є частиною світової єврейської спільноти, і вдячні Світовому Єврейському Конгресу за щедру допомогу у придбанні маци для українських євреїв і можливість разом зустрічати Песах.

Нехай у ці світлі дні Вс-вишній зміцнить нашу єдність, наповнивши серця силою, мудрістю і любов’ю!

Нехай Песах цього року буде кошерним і переможним!»