Ваад України рішуче засуджує дії терористичної організації ХАМАС, яка розв’язала справжню війну проти Ізраїлю

Офіційна заява Вааду України

В одне з найвеселіших єврейських свят – Сімхат-Тора – Ізраїль зазнав безпрецедентної за масштабами атаки з сектора Газа. Сотні терористів ХАМАСу вторглися на територію єврейської держави із суші, моря та повітря. На даний момент 350 ізраїльтян загинули, понад півтори тисячі поранено – багато хто перебуває в критичному стані, десятки людей взято в заручники і вивезено до Гази. У деяких населених пунктах тривають бої з терористами, що проникли туди.

 

Незважаючи на великі відмінності від повномасштабного вторгнення росії в Україну, не можна не провести паралелі із цим актом аґресії. Тисячі ракет обрушилися нині на житлові квартали ізраїльських міст так само, як з 22 лютого минулого року зазнали бомбардування Харків і Київ, Дніпро і Одеса, Чернігів і Миколаїв. Палестинські бойовики вдарили по одній із найбільших електростанцій Ізраїлю, що точно повторює атаки на енергетичну інфраструктуру України. Численні жертви серед мирного населення – ще один загальний маркер аґресорів.

 

При цьому одіозна представниця МЗС росії Марія Захарова назвала ескалацію напруженості «наслідком невиконання резолюцій ООН». Немає межі цинізму кремля, який розтоптав не одну резолюцію ООН у спробі знищити Україну. Не кажучи вже про дружбу Москви з Тегераном, який вже привітав ХАМАС із нападом на Ізраїль та пообіцяв сприяння палестинцям до «повного звільнення Єрусалима і Палестини».

 

Ваад України рішуче засуджує дії терористичної організації ХАМАС, яка розв’язала справжню війну проти Ізраїлю, що вже забрала багато життів мирних громадян. Лідери США, Євросоюзу, Великої Британії, Франції вже висловили підтримку єврейській державі. До них приєднався Президент України Володимир Зеленський. «Віримо, що порядок буде відновлено, і терористів буде знищено, – написав глава держави. – Хто б не використовував терор, це злочин проти миру. Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву».

 

Ми закликаємо всі цивілізовані країни об’єднатися у боротьбі з терористичними та тоталітарними режимами, які становлять загрозу для всього людства.

Президія Вааду України
8 жовтня 2023 року