В школі неформальної єврейської освіти провели науково-методичний семінар для педагогів

Організатори семінару: Центр єврейської освіти України, Асоціація єврейських організацій та общин України за підтримки благодійних фондів Генезіс і Чарітіз Ейд Фаундейшн.

Організаційні партнери: київський офіс Євроазіатського єврейського конгресу, община консервативного юдаїзму «Масорет» м. Києва.

Дати проведення семінару: 14 по 16 квітня 2017 року.

Місце проведення семінару: м. Київ, вул. Волоська, 8/5.

Метою семінару була підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації в галузі неформальної єврейської освіти, розробка програм і педагогічних технологій для реалізації дитячих і молодіжних освітніх проектів неформальної єврейської освіти.

Географія учасників-представників освітніх і громадських єврейських організацій України та викладачів: міста Бердичів, Київ, Львів.

Програма другої сесії Школи НЄО була присвячена методологічним питанням неформальної єврейської освіти, а саме плануванню, добору змісту, методів і прийомів роботи, врахуванню реальних умов реалізації проектів і оцінюванню їх ефективності.

Велика увага приділялася проблемам роботи з групою, її структурою, динамікою групових процесів, новим підходам до роботи в різних групах.

Крім цього, програма включала заняття на формування практичних навичок, а саме використання мідрашів та «педагогіки не-цілого» у неформальній єврейській освіті, застосування ігрових форм роботи, робота з інклюзією, надання першої долікарської допомоги.

Важливим елементом програми була робота у проектних групах, де учасники працювали над розробкою концепцій, програм, занять і заходів майбутніх літніх дитячих єврейських таборів.

По завершенню учасники представили свої напрацювання та отримали завдання для подальшої підготовки до літнього сезону.

Для реалізації запропонованої тематики було залучено фахівців – науковців і педагогів-практиків з юдаїки, філософії, історії, традиції та культури, формальної та неформальної єврейської освіти, медицини тощо.

 

Детальніше за посиланням

nike black leather school shoes clearance outlet