В Києві проходить XVIII Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «МАНДРУЮЧІ ЗІРКИ»

 

З 8 по 13 вересня в Києві за підтримки Міністерства культури України триватиме XVIII Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «МАНДРУЮЧІ ЗІРКИ», який традиційно присвячується творчості класика єврейської літератури Шолом-Алейхема.  

Організаторами цього мистецького заходу виступають Єврейський Форум України, Єврейський Фонд України та Центр національних культур. Реалізація цього творчого проекту  відбувається за підтримки  Мінкультури  в рамках проведення конкурсу культурно-мистецьких програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів державного бюджету, переможцем якого в цьому  році став  Єврейський Форум України.

У церемонії відкриття, яка відбулася 8 вересня у Мистецько-концертному центрі ім. Івана Козловського, взяв участь заступник Міністра культури з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, який зачитав вітання до організаторів та гостей фестивалю від Віце-прем’єр-міністра - Міністра культури України В’ячеслава Кириленка.

Протягом шести днів кияни та гості столиці матимуть змогу ознайомитись з творчістю театральних колективів із Миколаєва, Полтави, Одеси, Хмельницького, Львова та Києва.

 Усі вистави фестивалю - безкоштовні і носять благодійний характер.

Джерело: ncult.kmu.gov.ua

Nike