У Львові відкрився Регіональний Волонтерський Центр (LVC)

04.03.2015

Волонтерство – це свідоме рішення активної і небайдужої людини не залишатись осторонь проблем суспільства та добровільно жертвувати свій час та сили на те, аби зробити світ навколо себе бодай трохи кращим і добрішим.

1 березня у Львові відкрився Львівський Регіональний Волонтерський Центр при Всеукраїнському єврейському благодійному фонді «Хесед-Ар’є». Центр ставить на меті об’єднати волонтерів різних поколінь задля того, аби їх добровільний вклад, і бажання безкорисливо творити добро приносили радість і користь не лише тим, кому вони допомагають, а і самим волонтерам.

Відкриття Волонтерського центру мало назву «Ярмарок Волонтерів».  В неформальному спілкуванні, волонтери Благодійного фонду  і ті, хто лише починає свій волонтерський шлях, обговорювали найрізноманітніші проблеми і сфери, у яких вони можуть себе реалізувати. Від допомоги літнім людям до участі у масштабних благодійних заходах. Чимало було запропоновано нових ідей та можливостей, які в найближчий час можливо будуть реалізовані у Львові.

Було презентовано безліч проектів та основні напрямки діяльності центру: допомога людям похилого віку, самотнім людям; допомога дітям; допомога соціально незахищеним верствам населення (інвалідам, вимушеним переселенцям, людям, котрі перебувають у складних життєвих обставинах); екологічний напрямок (Допомога бездомним тваринам, природоохоронна діяльність, благоустрій.
Аби зробити діяльність волонтерів якомога більш ефективною Центр буде здійснювати навчання волонтерів та їх постійну підтримку.

В Україні найчисельнішою групою волонтерів, які працюють у соціальній сфері, є учнівська та студентська молодь. Молоді люди, котрі будуть приймають участь у діяльності Львівського Волонтерського Центру зможуть отримати допрофесійну підготовку, професійне самовизначення та становлення; оволодіти знаннями та практичними навичками соціальної роботи; отримати досвід індивідуальної та групової роботи з ровесниками та дорослими; отримати нових друзів, цікаве дозвілля, змістовну зайнятість, можливість допомогти іншим та становлення молодої людини як особистості, як активного члена суспільства.

Керівництво Благодійного Фонду «Хесед Ар’є» та Львівського Волонтерського Центру вдячні усім хто прийшов на «Ярмарок Волонтерів», усім хто допоміг, допомагає зараз і планує допомагати у майбутньому. Усім для кого милосердя – природна потреба душі. Саме Ви своєю щирою та безкорисливою допомогою даєте життя благодійним та волонтерським проектам центру, а усім підопічним фонду – надію. 

Більше інформації о діяльності LVC -
http://vk.com/cvlviv  https://www.facebook.com/groups/cvlviv

Львівский Регіональний Волонтерський Центр (БФ «Хесед Ар’є») (м.Львів)
+38 (093) 99-33-016 (Єва)

nike fashion
дата: