У Києві пройде науково-популярний лекторій «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності»

У 2019 році Українська асоціація юдаїки за сприяння Голландського єврейського гуманітарного фонду організовує науково-популярний лекторій «Євреї України: від Давньої Русі до Незалежності». Заходи в рамках проекту відбуваються в єврейському центрі «Халом» (Київ).

Цікавитеся історією і традиціями східноєвропейських юдейських громад? Прагнете дізнатися більше про культурний і цивілізаційний спадок українського єврейства, єврейську літературу та сучасні переклади з мови їдиш? Бажаєте довідатися, коли єврейські громади з'явилися на території сучасної України, як складалося співіснування з сусідами впродовж століть та яким було їхнє життя в часи розквіту й катастроф?

Відвідайте безкоштовні лекції провідних дослідників, викладачів магістерської і сертифікатної програм із юдаїки Національного університету «Києво-Могилянська академія» та фахівців з інших академічних установ.

Ознайомитися з розкладом лекцій та переглянути відеозаписи можна за посиланням.

 

10 листопада 2019, 19:30. Максим Мартин, «Кримські караїми: між міфом і трагедією».
Інформація про лекцію

Подія на Фейсбуці

Вхід безкоштовний за реєстрацією

 

17 листопада 2019, 11:30. Сергій Гірік, «Євреї Наддніпрянської України в "довгому ХІХ столітті"».

Інформація про лекцію

Подія на Фейсбуці

Вхід безкоштовний, форму для реєстрації розміщено за посиланням

 

17 листопада 2019, 13:20. Олена (Міхаль) Стамова, «Творчість Шмуеля Йосефа Агнона: містичний реалізм, навіяний народними мотивами українського єврейства».

Подія на Фейсбуці
Вхід безкоштовний, форму для реєстрації розміщено за посиланням

Running Archives