Співпрезидент Вааду України Йосиф Зісельс став новим членом Українського ПЕН

 

Співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин Йосиф Зісельс став новим членом Українського ПЕН!

Український ПЕН – це культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських авторів – журналістів, письменників, драматургів, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників, культурних менеджерів, фотографів, ілюстраторів. Є одним із 146 національних центрів Міжнародного ПЕН.

 

Діяльність ПЕН в Україні спрямована на:

  • захист свободи слова та прав авторів;
  • популяризацію української літератури та культури;
  • відстоювання цінностей і стандартів незалежної журналістики;
  • налагодження міжнародної культурної співпраці.

 

«Йосиф Зісельс, – йдеться у повідомленні ПЕН в Україні, – один із небагатьох лідерів українських єврейських організацій, хто з самого початку існування незалежної України публічно заявляв і діяв у підтримку української держави».
 

Нагадаємо, що Йосиф Зісельс у 2004 році був учасником Помаранчевої революції, тричі виступав на Майдані, у 2013-2014 роках також неодноразово виступав на Майдані. У 2014 році він висловив чітку проукраїнську позицію з підтримки незалежності та територіальної цілісності України й жорстко засудив Росію за військовий напад та анексію окремих частин Донецької та Луганської областей і Криму.

 

З моменту початку повномасштабної війни Росії проти України (24 лютого 2024 року) Йосиф розгорнув діяльність для допомоги постраждалим від російської агресії. Він організував і керує Програмою «Відновлення під час війни», яка надає глибоку психологічну допомогу і підтримку тисячам жінок та дітей, які пережили втрату близьких, обстріли, окупацію, вимушену евакуацію, а також пораненим військовослужбовцям та звільненим військовополоненим, що потребують психологічної реабілітації.