Припускаю, что П. Фукса можуть виключити з Наглядової Ради МЦГБЯ – Йосиф Зісельс

Проти лобіста російського проекту меморіалу в Бабиному Яру олігарха Павла Фукса запровадили санкції, повідомляє Рух Опору Капітуляції (РОК) та Українська правда, спираючись на рішення РНБО.

«Павло Фукс – один з тих, хто стоїть біля витоків російського пропагандистського проекту меморіалу в Бабиному Яру. Цей близький друг Кернеса хоче втілити концепцію, яка дискредитує українців. Цьому задуму підіграє глава Офісу Президента Андрій Єрмак, відомий тим, що систематично просуває російські інтереси. Проект також просуває київська влада, зокрема – сам Кличко, "Слуга народу", ОПЗЖ, а також фракція "Голосу" Кіри Рудик.

Самі санкції – позбавлення ліцензій на видобуток корисних копалин, запровадили через те, що він такі дозволи отримував незаконно. Ще раніше Фукс за один день зареєстрував 19 видобувних компаній в місті Александрія, і одразу ж отримав всі потрібні ліцензії.

Тобто суть цієї людини нам зрозуміла – аферист і диверсант. А тому відповідь потрібно дати не лише на його економічні махінації, а й на диверсію в гуманітарній сфері.

Держава зобов'язана зупинити незаконне будівництво, яке здійснюється за гроші Фукса та його партнерів. Не можна владі співпрацювати з людьми, проти яких застосовують санкції через махінації інтересах найближчого оточення Януковича», – йдеться у повідомлені РОКу.

Редакція сайту Вааду запитала з цього приводу Директора українського Благодійного Фонду «Бабин Яр», сопрезидента Ваада України пана Йосифа Зісельса.

– Пане Йосифе, чи очікуєте Ви зміни в діяльності  МЦГБЯ у зв’язку з санкціями проти П. Фукса?

– Ні, я не очікую ніяких змін. Але припускаю, що його можуть виключити з Наглядової Ради проєкту. Павло Фукс публічна, але насправді, не головна фігура на цій дошці. Не він замовник цього проєкту. Російська влада, яка не чутлива до кількості жертв будь-якої війни, може легко принести і його в жертву, щоб продовжувати розгойдувати протистояння та провокувати далі. Також я не вірю в цю «боротьбу з «олігархами», яку раптом розпочала українська влада. На мою думку, це імітація роботи заради рейтингу. Ми подивимось, як будуть розвиватись події далі, тоді можна буде щось сказати точніше.