Керівник Програми «Відновлення під час війни» Йосиф Зісельс взяв участь у міжнародній конференції з питань Інтеграційної реабілітації

Міжнародна конференція «Інтеграційна реабілітація постраждалих осіб в умовах війни» відбулася 28 березня в Офісі Уповноваженого України з прав людини. Її мета – обʼєднання міжнародних практик заради створення єдиного механізму реабілітації та соціалізації постраждалих від війни в Україні.  

 

 

До участі у цьому важливому заході був запрошений керівник Програми «Відновлення під час війни», співпрезидент Вааду України Йосиф Зісельс. Під час конференції він презентував засади Програми в процесі реабілітації родин, що особливо постраждали під час війни. Зокрема, Йосиф Зісельс розповів про діяльність Програми, започаткованої ще в травні 2022 року (звіт про роботу можна прочитати за посиланням). Окрему увагу він приділив необхідності створення єдиної комплексної методики родинної реабілітації з метою подолання ПТСР, поділився досвідом механізмів стабілізації емоційного стану учасників Програми «Відновлення під час війни».

 

На фото: Йосиф Зісельс (у центрі) з учасниками конференції.

Учасники конференції також обговорили:

  • питання взаємодії державних органів влади та громадських організацій з метою побудови нових механізмів роботи у напрямку реабілітації та соціалізації постраждалих осіб у збройному конфлікті нa основі міжнародних практик;
  • шляхи та методи реалізації соціально-освітньої реабілітації, як в Україні, так і за кордоном;
  • практичні підходи до психологічної допомоги родинам, що пережили полон та тортури.

 

Програма «Відновлення під час війни» вже понад рік допомагає родинам, що особливо постраждали під час війни та потребують психологічної реабілітації. Це передусім внутрішньо переміщені матері з дітьми, а також сім"ї, чиї чоловіки загинули або були тяжко поранені внаслідок бойових дій, знаходяться у полоні, зникли безвісти або служать у ЗСУ в зоні бойових дій.  

Це єдина в Україні Програма, що забезпечує таким сім’ям тритижневу психологічну реабілітацію за участі кращих психологів країни, арттерапевтів, фахівців з тілесної терапії. Програма відбувається у безпечних і мальовничих пансіонатах українських Карпат і спрямована на стабілізацію психо-емоційного стану учасників.  

  • Детальніше про Програму «Відновлення під час війни» можна дізнатися за посиланням
  • Підтримайте Програму добровільним внеском – долучайтеся до нашої доброї справи! Зробити це просто – додаємо інструкцію.