"Єдина Україна починається з дитини", – це одна з ідей унікального міжнародного дитячого табору "Джерела толерантності

"Єдина Україна починається з дитини", – це одна з ідей унікального міжнародного дитячого табору "Джерела толерантності". Цьогоріч табір діє на території Буковини в селі Бояни. Наразі тут разом проживає 123 дитини з різних національних громад.

Ассирійці, болгари, вірмени, греки, євреї, кримські татари, литовці, мароканці, німці, поляки, румуни, росіяни, сирійці, українці, переселенці з Донбасу і Криму... Усіх цих дітлахів об’єднав табір. Щодня тут вивчають культуру різних народів, навчають толерантності та терпимості до інших.

‎–‏ У нашому таборі в одній кімнаті може проживати мусульманин із Криму, рідна мова якого кримськотатарська, друга – російська, а поряд житиме православний із маленького села на Буковині, перша мова якого румунська, друга – українська. Вони мешкають разом, вони спілкуються і вони друзі, – наголошує методист табору Мирослав ГРІНБЕРГ.

Цьогоріч організатори запросили безкоштовно відпочивати у таборі дітей-переселенців з Донбасу і Криму. Відтак, у табір приїхав 12-річний Данило ГОГОЛЬ зі Слов’янська. Спеціально до українського дня хлопчик написав вірш про Україну. Хлопчик із радістю розповідає про свої враження від Буковини.

‎–‏ Раніше багато чув про Буковину,‎ ‏але приїхав сюди вперше, – говорить Данило. – Мені розповідали, що Буковина – це Чернівецька область. Що тут є гарні старовинні міста, як Чернівці. Мені завжди казали, що тут дуже гарно. Про це розповідали батьки. 

– Діти – це лакмусовий папірець. Вони відбивають усе, що є у нашому суспільстві. Цього року у таборі – діти, які особливо потребуєть нашої любові, уваги, – говорить директор табору Наталія БАКУЛІНА. – Ми багато працюємо, щоб вони не відчували страху, щоб залагодити їхні душевні рани. Діти із зони АТО розповідають особисті історії: у декого закатували батьків, деякі бачили стрілянину, усі сумують за своїми домівками. Ми намагаємося дати зрозуміти: життя продовжується, у них є підтримка і ровесників, і дорослих... Ми прагнемо розширювати горизонти не лише географічні, але і ментальні.

Довідка.
Проект дитячого міжнаціонального табору "Джерела толерантності" діє з 2002 року. Організатором є Конгрес національних громад України, одним із засновників якого є Ваад України.
Табір cтворений для того, щоб дати можливість дітям подолати міжнаціональні стереотипи, у ігровій формі познайомитися із традиціями інших культур. 

http://molbuk.ua/

Nike
дата: