Гілель Казовський. «Від раціоналізму Просвітництва до спіритуалізму радикального аванґарду: єврейські художники ХІХ–ХХ століть у Європі та Америці». Міні-курс

 

Магістерська програма з юдаїки в НаУКМА, Міжнародний центр університетського викладання юдаїки Єврейського університету в Єрусалимі, Ізраїльський культурний центр у Києві та Українська асоціація юдаїки запрошують 14-16 березня 2016 р. на міні-курс історика, фахівця у галузі єврейської культури модерного часу Гілеля Казовського «Від раціоналізму Просвітництва до спіритуалізму радикального аванґарду: єврейські художники ХІХ–ХХ століть у Європі та Америці».

Починаючи з ХІХ століття, художники-євреї стали помітними і впливовими діячами світового мистецтва. Чимало з них здобули всесвітню славу й були серед піонерів нових напрямів у мистецтві. З іменами Марка Шаґала, Ель Лисицького, Макса Вебера, Марка Ротка і Барнетта Ньюмана пов’язані яскраві художні відкриття. Виражаючи універсальні цінності, їхня творчість разом із тим нерідко мала національні риси або надихалась ідеями «сучасного єврейського мистецтва».

Вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2, офіс програм з юдаїки НаУКМА.

Air Jordan
дата: