Доповнення до Закону України «Про громадські об’єднання»

Доповнення до Закону України «Про громадські об’єднання»
(дещо з так званого «Закону Олійника — Колесніченка»).

Стаття 1. Поняття громадського об’єднання

1. Громадське об’єднання — це добровільне об’єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів. (…)

6. Громадське об’єднання вважається таким, що виконує функції іноземного агента, якщо для забезпечення своєї діяльності отримує грошові кошти або майно від іноземних держав, їх державних органів, неурядових організації інших держав, міжнародних неурядових організацій, іноземних громадян, осіб без громадянства або уповноважених ними осіб, що отримують грошові кошти чи інше майно від вказаних джерел (далі – іноземні джерела), а також бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, в політичній діяльності на території України.

Громадське об’єднання, за виключенням політичної партії, визнається таким що бере участь в політичній діяльності, яка здійснюється на території України, якщо незалежно від цілей і завдань, зазначених в його засновницьких документах, воно приймає участь (в тому числі шляхом фінансування) в організації та проведенні політичних акцій, які мають на меті вплив на прийняття рішень державними органами, зміну визначеної ними державної політики, а також для формування думки суспільства у вказаних цілях.
Стаття 10. Найменування громадського об’єднання

1. Найменування громадського об’єднання визначається рішенням установчих зборів під час його утворення.

2. Найменування громадського об’єднання складається з двох частин — загальної та власної назв. У загальній назві зазначається організаційно-правова форма громадського об’єднання («громадська організація», «громадська спілка»). У загальній назві громадського об’єднання, яке виконує функції іноземного агента, має міститися словосполучення «громадське об’єднання, яке виконує функції іноземного агента».
Стаття 21. Права громадських об’єднань

1. Для здійснення своєї мети (цілей) громадське об’єднання має право:

1) вільно поширювати інформацію про свою діяльність, пропагувати свою мету (цілі), при цьому матеріали, що розповсюджуються громадським об’єднанням, яке виконує функції іноземного агента (в тому числі через засоби масової інформації та мережу Інтернет) мають супроводжуватися вказівкою на те, що вони видані та (або) розповсюджуються громадським об’єднанням, яке виконує функції іноземного агента.

Стаття 23. Фінансова підтримка та звітність громадських об’єднань

(…) 6. Громадські об’єднання, що виконують функції іноземного агента, відокремлений підрозділ іноземної неурядової організації, який діє у статусі громадського об’єднання, яке виконує функції іноземного агента, повинні раз на три місяці розміщувати в мережі Інтернет та публікувати в газетах «Голос України» чи «Урядовий кур’єр» звіт про свою діяльність в обсязі відомостей, які надаються до уповноваженого органу з питань реєстрації.

Иллюстрация: www.polit.ua, Сергей Елкин

Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale – KD 11 Sale
рубрика: