Демонізація іншого: Антисемітизм, расизм і ксенофобія

За підтримки Проекту перекладів” МФВ в одеському видавництві “БАХВА” вийшла друком книжка “Демонізація іншого: Антисемітизм, расизм і ксенофобія” під редакцією Роберта С. Вістріча у перекладі з англійської мови кандидата історичних наук Г.Є. Краснокутського та за наукової редакції перекладу кандидата філософських наук Е.І. Мартинюка.

Книга “Демонізація іншого: антисемітизм, расизм і ксенофобія” являє собою збірку наукових праць учасників проведеної 1995 р. міжнародної конференції з питань антисемітизму в контексті загальної психологічної та історичної тенденції людської суспільної свідомості до негативного сприйняття будь-яких рис несхожості, інакшості й чужості, що на практиці призводить до незліченних трагедій на підставі ворожнечі, викликані етнічною чи релігійною приналежністю, культурно-поведінковою своєрідністю, расовими, статевими , соціально-становими розходженнями тощо. Глибокий і ґрунтовний аналіз проблеми демонізації й, зрештою, дегуманізації як самих “інших”, так і людей, що виявляють схильність до ксенофобії, расизму, антисемітизму, шовінізму, нацизму та інших “-ізмів”, надає всі підстави характеризувати запропоновану читачеві книгу як можливість скласти універсальне, мультидисциплінарне, різнобічне усвідомлення проблематики, яка не може залишити байдужою жодну свідому людину.

Для філософів, істориків, культурологів, літературознавців, журналістів і широкого кола читачів, які не бажають забувати жорстокі уроки Голокосту й прагнуть краще усвідомити природу міжкультурних конфліктів і можливість їх подолання.
Видавництво “БАХВА”: bahva@com.od.ua
Джерело: http://buktolerance.com.ua

Asics Onitsuka Tiger
рубрика: