Боротьба за свободу проходить через всю історію українського народу – Йосиф Зісельс, акція «Скажи Путіну НІ!»

 

Українці більш у 20 країнах світу та по багатьох містах вийшли на акцію «Скажи Путіну НІ!» #SayNOtoPutin/#СкажиПутіну_НІ, повідомляє Рух опору капітуляції, Київ.

9 січня перед важливими міжнародними переговорами українці в усьому світі вийшли, щоб закликати світ відкинути ультиматум Кремля та висловити позицію: #СкажиПутіну_НІ / #SayNOtoPutin. Акції було організовано українськими патріотами від США і Великої Британії до сходу України та Австралії. Українці звернулися до світової спільноти не йти маніпуляції Путіна, міжнародного злочинця.

Перед акцією в Києві учасники зібралися на Михайлівській площі – знаковому місці періоду Революції Гідності. Неподалік Міністерства закордонних справ, чия позиція щодо загроз з боку Росії залишається нечіткою, українці доклали зусиль, щоб привернути увагу світової спільноти до імовірного російського вторгнення та переконати Захід не йти на поступки Путіну. Робили це замість Зеленського, який в цей буремний час вирішив покататися на лижах.

Учасники заходу на великому полотні написали заклик #SayNOtoPutin та залишили свої підписи на ньому. На акції виступали представники народів Казахстану, ерзя, кримські татари - ті, хто так само, як і українці, зіткнувся з російською агресією.

Ми повинні бути особливо пильними, адже знову активізувався контакт Єрмака з радником Путіна Дмитром Козаком. Знову говорять про відновлення Нормандського формату переговорів - представники його країн-учасниць планують провести розмову вже наступного тижня.

Приводимо виступ сопрезидента Вааду України пана Йосифа Зісельса під час акції «Скажи Путіну НІ!»

 

 

 

Коментарі пана Йосифа Зісельса в студії Руху опору Капітуляції.

За час кампанії #СкажиПутіну_НІ послання світові в Україні залишили люди в таких містах, як:

- Київ

- Чернігів

- Івано-Франківськ

- Кропивницький

- Тернопіль

- Львів

- Полтава

- Херсон

- Кривий Ріг

А також у Миколаївській, Львівській, Київській, Одеській, Вінницькій областях.

Акції провели й мешканці прифронтових міст, таких як Краматорськ, Торецьк, Світлодарськ, Щастя.

Але кампанія не обмежилася лише територією України. Українські громади закордоном теж збиралися, щоб закликати Захід сказати «Ні!» ультиматуму Путіна. Серед місць проведення акцій були:

- Вашингтон, США

- Чикаго, США

- Нью-Йорк, США

- Едмонтон, Канада

- Торонто, Канада

- Лондон, Велика Британія

- Лісабон, Португалія

- Рига, Латвія

- Мельбурн, Австралія

- Мадрид, Іспанія

Українці з усього світу нагадали владі та Заходу перед міжнародними переговорами, що неприпустимо іти на поступки перед Кремлем та намагатися задобрити його за рахунок України. Путін – це злочинець, якого треба судити, а не домовлятися з ним. Світові лідери повинні розуміти, що українці не приймуть ультиматум Москви та чинитимуть опір російським окупантам.

Кампанія проти імперських планів Кремля триватиме і далі. Організатори працюють над створенням глобального антиімперського фронту.