18 листопада відбудеться презентація збірника Іди Фінк «Сад відпливає»

 

«Сад відпливає» – це друга книжка Іди Фінк, видана у перекладі українською у жовтні цього року. Перша книга «Подорож» вийшла друком у 2017 році.
Іда Фінк – письменниця, яка походила з єврейської родини, але писала польскою мовою. Писати почала пізно, залишила лише дві книжки: роман «Подорож» і збірку оповіданнь «Сад відпливає», але тим не менш її вклад в літературу дуже значний. Твори Іди Фінк вивчаються в школах Польщі та Ізраїлю. В Польші її твори включені до випускних іспитів.
Дана презентація приурочена до 100-річчя з дня народження всесвітньовідомої письменниці.

Подія відбудеться у рамках громадської ініціативи «Рік Іди Фінк на Тернопіллі», за участі перекладачки творів Іди Фінк українською – Наталки Римської.

Учасники:

Наталка Римська – перекладачка, редакторка порталу «Culture.pl», есеїстка, працює в Інституті Адама Міцкевича (Варшава).

Ініціативна група «Рік Іди Фінк на Тернопіллі»:
Олександр Степаненко – громадський діяч, голова громадського об’єднання «Гельсінська ініціатива-ХХІ», член правління Української Гельсінської спілки з прав людини з 2006 по 2013, та з 2016 року, ініціатор програмного напрямку «Спільна спадщина» у роботі громадського об’єднання «Гельсінська ініціатива-ХХІ».
Наталія Пасічник – поетеса, член Національної спілки письменників України, голова громадської організації «Вільний світ», кандидат філологічних наук.
Тетяна Федорів – краєзнавець, головний спеціаліст відділу туризму та охорони культурної спадщини Збаразької міської ради.

 

Організатор заходу – студія «Діє-Слово».
Приєднатися до зустрічі можна за посиланням:
https://us02web.zoom.us/j/5279706500.

Подія у ФБ – https://fb.me/e/dIXlcm4pO

Приєднатися до ТГ-каналу студії можна за посиланням: https://t.me/slovodie

рубрика: