Учасники "Джерел толерантності" провели День єврейської громади

У Єврейський день весь табір шукав таємничий артефакт, що містить в собі історію порятунку єврейського народу від неминучої загибелі. Щоб розгадати таємниці цієї пам'ятки, команди занурилися в історію та культуру стародавнього народу. Окрім пісень і танців, дізналися значення в житті євреїв священної книги Тори та заповідей і про традиції відзначення Шабату. Діти власноруч виготовили бесамім. Це маленька торбинка з пахощами для обряду Авдали - виходу із суботи.

На іншій освітній локації таборяни знайомилися з єврейськими героями – Мойсеєм, Давидом, Самсоном як прообразами... супергероїв із сучасних коміксів, мультиків та фільмів! Адже започаткували цей жанр творчі люди єврейського походження, які добре знали історію чудес свого народу і збагнули, що в час Великої депресії варто дати людям надію.
Тема героїв, чудесного визволення і перемоги добра над злом була розкрита і на освітній локації, присвяченій святу Пурім. У цей день юдеї згадують історію про красиву і розумну Естер, яка сміливо заступилася за свій народ перед персидським царем у час, коли євреям загрожувала смертельна небезпека. І тоді цар видав указ, що дозволяв євреям захищатися. Про все це дівчата й хлопці дізналися з мультфільму, відзначивши право будь-якого мирного народу на самозахист. А після цього з ентузіазмом ліпили традиційне для свята Пурім печиво "вуха Омана".

Після вечері настав урочистий момент – зусилля юних шукачів скарбів були винагороджені і таємничий артефакт матеріалізувався! Ним виявився Сувій Естер, у якому розповідається про чудесний порятунок євреїв. Утім були в історії єврейського народу події, коли не всім вдалося врятуватися. У метафоричній формі про це розповів мультфільм "Рибний день", після якого дітям запропонували поміркувати: чому одні люди стають байдужими до інших? Чому деяких опановує ідея знищити інших людей і забрати собі їхні будинки і майно? Чому люди вірять у сказані з телеекранів вигадки та відгукуються на заклики з кимось розправитися та "очистити" від когось свій життєвий простір? 
На завершення цього дивовижно насиченого дня діти різних народів, з різних куточків України, що стали в таборі близькими друзями, співали довкола вогнища "Хава нагілу".
"Джерела – 2019" стали можливими завдяки Міжнародному фонду «Відродження», Ромській програмі  Міжнародному фонду «Відродження», спеціалістам IT компанії Infopulse

Більше фото за посиланням

Джерело: КНГУ

Nike Air Force 1 07 White Bicycle Yellow White AH0287-106 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers
дата: