Наукова конференція «Закарпатський Голокост» відбулась в Берегові

28 квітня в Берегові відбулась наукова конференція «Закарпатський Голокост»

Цей захід приурочений звільненню Аушвица – одного з найбільших нацистських таборів смерті, на території якого знищили 1,1–1,6 млн осіб, в основному євреїв. Туди були вивезені близько 100 тисяч закарпатських євреїв, 10 тисяч з яких із Берегова. Більша частина тих, хто вижив, уже не повернулися на Закарпаття.

У своєму виступі головний консул Консульства Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі наголосив, що дуже важливо, аби все те, що прозвучить на конференції долинуло до широких мас, зокрема бути завжди толерантним.

Уповноважений угорського уряду з особливо важливих суспільних питань Берцел Нодь додав, що наше суспільство повинне пам’ятати ті жахливі сторінки нашої історії і говорити «Ні» усім проявам расизму, аби більше не допустити подібного злочину проти людства.

У відкритті заходу також взяли участь співзасновник фонду «Шалом» Гуґо Ґутман та нинішній голова організації Йосип Вайс, мер Берегова Золтан Бабяк, заступник ректора Закарпатського угорського інститут ім. Ференца Ракоці ІІ Дюла Фодор, американський історик, дослідник закарпатської єврейської громади Маршал Катц та директор Угорського єврейського музею та архіву Жужанна Тороні. 

Про це повідомляється на публічній сторінці міського голови Берегова у мережі Фейсбук.

http://transkarpathianews.net/

Asics Onitsuka Tiger