Збереження історичної пам’яті чи забезпечення здорової спортивної нації – звернення з приводу передачі комплексу до фонду Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр»

Картинки по запросу "авангард киев ильенка"

Спорткомплекс "Авангард", фото з відкритих джерел

Батьки вихованців ДЮСШ з хокею, баскетболу, спортивної гімнастики, тренери та ветерани спорту звернулися до співпрезидента Вааду України пана Иосифа Зісельса із проханням підтримати іх у зусиллях по збереженню спортивного комплексу «Авангард», який знаходиться за адресаю: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 46.

Міністерство культури, молоді і спорту України та Фонд Державного майна України не законно передають територію та приміщення комплексу в оренду Благодійній організації «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин ЯР», тим самим розпалюючи конфлікт між БО та ДЮСШ, вихованцями яких є сотні дітей спортивних секцій з хокею, баскетболу та спортивної гімнастики.

Міністерство культури, молоді і спорту України та Фонд Державного майна України ставлять на терези вибору: збереження історичної пам’яті чи забезпечення здорової спортивної нації.
 

Редакція сайту Ваада України приводитить звернення у повному обсязі.

___________________________

Голові Асоціації єврейських організацій та общин України 
пану Йосифу Зісельсу

голови батьківського комітету ДЮСШ Сокіл
Виговської Ольги Сергіївни

 

Шановний пане Йосиф!

Батьки вихованців ДЮСШ з хокею, баскетболу, спортивної гімнастики, тренери та ветерани спорту звертаються до Вас зі підтримкою по збереженню спортивного комплексу «Авангард» (адреса: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 46).

Міністерство культури, молоді і спорту України та Фонд Державного майна України не законно передають територію та приміщення комплексу в оренду Благодійній організації «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин ЯР», тим самим розпалюють конфлікт між БО та ДЮСШ, вихованцями яких є сотні дітей спортивних секцій з хокею, баскетболу та спортивної гімнастики. Міністерство культури, молоді і спорту України та Фонд Державного майна України ставлять на терези вибору: збереження історичної пам’яті чи забезпечення здорової спортивної нації.

Починаючи з 2013 року «Спортивний комплекс «Авангард» був закритий на повну реконструкцію. Державному підприємству «Спортивний комплекс «Авангард» належать багатофункціональні споруди, на яких можуть проходити тренування з хокею, фігурного катання, шорт-треку, гімнастики, акробатики, міні-футболу, гандболу, баскетболу, тенісу та інші.

За довгий час боротьби адміністрації ДЮСШ з хокею «Сокіл-Київ», небайдужих батьків та учнів школи за відродження «Спортивного комплексу «Авангард» вдалося  досягти невеликого прориву у даному питанні: у бюджеті країни 2019 року були закладені кошти на ремонт льодової арени, за перший транш фінансування вдалось закупити обладнання, але після зміни влади, новий очільник Міністерства молоді, культури та спорту України призупинив фінансування і вирішив замість завершення ремонту спортивного комплексу по шматкам віддавати його в оренду, в нашому випадку БО «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин ЯР».

Віддаючи території спортивного комплексу «Авангард» в оренду БО, на яку заведене не одне кримінальне провадження по невиконанню фінансових зобов’язань перед орендодавцями, Міністерство культури, молоді і спорту України створює передумову для втрати цього спортивного об’єкту.    Просимо Вашого втручання у ситуацію, щоб не дозволити Благодійній організації «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин ЯР» зазіхати на територію спортивного комплексу «Авангард» та на дитячі мрії!

З повагою,

Голова батьківського комітету
ДЮСШ з хокею  «Сокіл» Виговська О.С.

-----------------

Читайте також:

Ми категорично проти приватного проєкту, ініційованого росіянами — Йосиф Зісельс про проєкт Меморіального комплексу Голокосту "Бабин Яр"

Nike