Йосиф Зісельс. Виступ на семінарі із сучасних методів музеєфікації та новітніх музейних технологій

Проект Меморіального Центру Голокосту "Бабин Яр", – на мій погляд, це дуже підступний для нас проект, бо ми знаємо, як діє російська пропаганда в цій гібридної війні.
Вона через неї нав'язує всьому світові точку зору, що Україна – це фашистська держава.

У нас є підозра, але немає доказів, що цей проект буде слугувати підтримкою такої ідеї. Ми намагаємося будити чиновників і суспільство тим, що розповідаємо, чим може загрожувати такий проект.

Проект Меморіального Центру Голокосту "Бабин Яр" пройшов певний шлях. Вже витрачено досить великі гроші, долучена велика міжнародна команда істориків. Ми слухали в університеті доповідь  про наратив у листопаді. Наші вчені, історики, зокрема з інституту історії і інші. Я виступав з громадської сторони.
Ми намагалися цей проект розібрати по кістках і показати його некоректність для України. Справа не в тому, що це росіяни.  Ми не хотіли б, щоб і американці робили замість нас цей музей.

Можливо, Україна вже вийшла на такий рівень свідомості, не так державної, як громадянської, що вона здатна створити Музей Бабиного Яру та Голокосту самотужки.

Але з допомогою тих фахівців, які хочуть нам допомогти, а не нав'язати нам свою точку зору про історію нашої країни.

Ось така непроста ситуація склалася навколо Музею Бабиного Яру, і ті хто працюють вже в проекті, ті хто долучаться до проекту, повинні всі ці обставини враховувати.

Air Jordan 1 Retro High OG 'Chicago' White and Black-Varsity Red For Sale