Йосиф Зісельс – Меншини повинні думати не тільки про себе, а й про ті народи, серед яких вони живуть

Йосиф Зісельс у телемарафоні "Мир і війна: міжнародна конференція до 75-річчя завершення Другої світової війни", який транслювався одночасно на трьох каналах "Прямий", "Еспресо" та "5 телеканал".
8 травня 2020 р.

Європа – це інша система цінностей, а ми ще тягнемо за собою, частково правда вже, ту систему антицінностей, яка існувала у російській імперії, у Советському Союзі і у Росії, яка зараз є їхнім продовжувачем.

І це важливо розуміти.

Тільки тяжка робота, тільки самообмеження, тільки покаяння може дати ту енергію, яка нас просуне до європейського життя.

Я хочу приділити особливу увагу національним меншинам.

Те, що українці бачать по одному, а національні меншини по іншому – це також нам дуже заважає рухатися у європейську спільноту.

В Європі нікого не цікавить національність.


Це мій власний досвід переосмислення Другої світової війни: меншини, які живуть в імперіях, (а в імперіях всі меншини, окрім головної нації), вони повинні думати не тільки про свій інстинкт самозбереження, а про ті народи, серед яких ми – меншини, живемо.
Це один з чинників, чому меншини страждають і в війнах, і в революціях – вони повинні думати не тільки про себе, а і про ті народи, серед яких вони живуть.

 

 

 

 

 

Air Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes, nike sb dunk low pro wolf grey light redwood