Україна та Ізраїль співпрацюватимуть щодо надання допомоги постраждалим від конфлікту на Сході країни

Відбулася зустріч Міністра соціальної політики Павла Розенка з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські та заступником Надзвичайного та Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхаком Каган.

Під час зустрічі сторони обговорили низку важливих питань щодо надання різного виду допомоги від Держави Ізраїль.

Посол Еліав Бєлоцерковські підкреслив, що Україна є країною-партнером для Ізраїлю та додав, що його держава готова поділитися досвідом стосовно реабілітації військовослужбовців та цивільного населення, постраждалих від конфлікту на Донбасі.

Зокрема, посол розповів про три напрями для співпраці, а саме: надання допомоги при роботі з людьми, які отримали психологічні травми у зв’язку з ситуацією на Сході країни; запровадження спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я курсів підвищення кваліфікацій для медичних сестер та розроблення інструкцій для екстрених екіпажів допомоги в зоні АТО; створення сучасного центру реабілітації для людей, постраждалих від збройного конфлікту.

У свою чергу, Павло Розенко зазначив, що Мінсоцполітики розроблено програми соціально-психологічної реабілітації для постраждалих в зоні АТО та запевнив у повній готовності до співпраці з ізраїльськими колегами: «Ми зробимо все, щоб допомога була надана людям, яким вона дійсно необхідна. Упевнений, що досвід Ізраїлю нам допоможе».

Джерело: Урядовий портал http://www.kmu.gov.ua/

NIKE AIR HUARACHE