У Києві пройде лекція Йосифа Зісельса "Єврейська ідентичність: динаміка змін"

Магістерська і сертифікатна програми з юдаїки в НаУКМА та Асоціація єврейських організацій та общин (Ваад) України запрошують на публічну лекцію Йосифа Зісельса "Єврейська ідентичність: динаміка змін".

Лекція відбудеться 28 листопада 2019 року, четвер о 18:00 в офісі програм з юдаїки НаУКМА (вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2).

Єврейський народ це етнос, релігійна спільнота чи цивілізація? Це питання, а також поняття єврейської ідентичності та його зміст буде розглянуто у лекції. Окрему увагу буде приділено причинам трансформацій єврейського самоусвідомлення. Лектор простежить зміни єврейської ідентичності в історичному контексті й зупиниться на сучасних її формах в Україні та світі.

Йосиф Зісельс (Иосиф Зисельс) – український громадський діяч, виконавчий співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин (Вааду) України, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, автор книг «Если я только для себя...» (2000), «Если не сейчас...» (2006) і «Господи, Ти відкриєш уста мої... Йосиф Зісельс у розмовах із Ізою Хруслінською» (2017).

Подія на фб

The world is yours – Neue Sneaker, Apparel und mehr für Kids