На старому єврейському кладовищі вінничани облаштували городи

 

У Вінниці на Старому місті, біля Замкової гори знаходяться залишки єврейського кладовища. Вінничани, які мають там присадибні ділянки, не нехтують землею і насаджують овочі навколо залишків пам’ятників.

Єврейське кладовище — одне із найстаріших поховань на території Вінниці, засноване у другій половині 16 століття. Було закрите у 1949 році.

Зараз частина єврейського кладовища знаходиться у дуже занедбаному стані, обросло чагарниками, іншу частину кладовища, вінничани використовують, для вирощення овочів. Посеред городу, де росте капуста, картопля, кабачки, петрушка… стоять кілька залишків від могильних плит.

На одному з таких городів стоїть білий обеліск на якому написано «У цьому місті розташоване старе єврейське кладовище міста Вінниця» та напис на івриті.

Нагадаємо, у 2008 році по вул. Гліба Успенського на території єврейського кладовища розпочали будівництво 100-квартирного житлового будинку. Але після розриття котловану будівельники натрапили на людські кістки, після чого міська влада видала офіційний припис будівельній організації про призупинення робіт. Розритий котлован уже показав, де колись знаходились захоронення вінницьких євреїв. Цей факт також підтвердили представники міжнародної єврейської організації з Нью-Йорка.

Джерело: http://www.vinnitsa.info/

Air Jordan 1