Міжнародна конференція «Алеф-Бет. Сіонізм» пройде у Києві 15 березня

 

Прес-конференція у Прес-центрі Главком 3 березня 2020.

 

Подія у Фб

15 березня (неділя) 2020 року в залі Таврійського національного університету імені  В.І. Вернадського відбудеться Міжнародна конференція «Алеф-Бет. Сіонізм».

Само слово «сіонізм» і досі викликає у багатьох, народжених у часи Радянського Союзу, страх, побоювання, недовіру, а більшість народжених вже після розпаду Союзу й поготів не знає справжнього значення цього поняття та глибини історичних подій, які з ним пов’язані.

Захід приурочений до початку виборів делегатів від єврейської громади України на 38-й Всесвітній Сіоністський Конгрес.
Єврейська громада України проводить такі вибори вдруге, і є другою в світі після США громадою, де проходять демократичні вибори делегатів, а не розподіл мандатів.

Конференція триватиме один день й складатиметься з пленарного засідання (пленарної панелі) та двох паралельних панелей – наукової та дискусійної.

З пленарною доповіддю на Конференції «Алеф-Бет. Сіонізм» планує виступити професор магістерської  програми з ізраїлезнавства та юдаїки університету Аріель Зеєв Ханін.

Також програмою пленарної панелі передбачено лекції Йосифа Зісельса, спів-президента Вааду України, Карен Еттінґер, менеджерки освітніх проектів Національної бібліотеки Ізраїлю, докторки Надії Єрмакової з Аріельського університету та ін.

На Конференції з доповіддю, а також у якості модератора наукової панелі виступить Віктор Доценко – професор кафедри історії та археології слов’ян Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Україна.

У рамках конференції плануються презентація Клубів розмовного івриту «А поговорити?!», спільна дискусія «Як пояснити термін "сіонізм" за одну хвилину тому, хто нічого про нього не знає», яку проведе голова Сіоністської федерації Бельгії Рафаель Лей.  Також відбудеться презентація виставки, присвяченої народженим на території України відомим діячам, які зробили великий внесок у створення Держави Ізраїль під назвою «Держава Ізраїль – українське коріння», яку гостям Конференції представлять студенти першого та другого курсів спеціальності «іврит» Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського.

В якості почесних гостей заходу в Конференції візьмуть участь: представники Посольства Держави Ізраїль в Україні, керівники представництв Ізраїлю в Україні, голова Сіоністської федерації Бельґії Рафаель Лей,голова Сіоністської федерації Франції Мікаель Даон, голова Сіоністської федерації Болгарії Яков Дйєрасі,керівники Всесвітніх сіоністських рухів, представники Фонду Дружби та ін. 

В якості слухачів у Конференції візьмуть участь представники єврейських та українських організацій, викладачі та студенти Таврійського національного університету ім. В І. Вернадського та ін.

Взяти участь у Конференції можуть усі зацікавлені.

Реєстрація на захід обов’язкова за посиланням діє до 8 березня 2020 р.

Конференція проводиться Сіоністською федерацією України (ZFU) за підтримки Всесвітньої Сіоністської Організації (WZO) та Вааду України у партнерстві з Українською асоціацією юдаїки (UAJS) та Таврійським національним університетом імені В. І. Вернадського.

Адреса заходу: м. Київ, вул. Дж. Маккейна 33,

Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського,
концертна зала (третій поверх).

Реєстрація: 8:30 - 10:00;
Час роботи конференції: 10:00 - 19:00

Запитання та акредитація представників ЗМІ – votezion@gmail.com
або +38 066 4328216.

 

AIR JORDAN