Концерт «По сторінках єврейської музики»

Концерт «По сторінках єврейської музики» духового оркестру та солістів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних программ відбудеться 8 грудня.

Це вже друга концертна програма колективу на єврейську тематику, як повідомляє представник Філармонійного центру.

Не буде перебільшенням сказати про те, що єврейська музика - це неабиякий колорит гармонії та самобутнього стилю форм, яскравих музичних барв і веселого, доброго глузду. Східні мотиви яскраво і емоційно передають споконвічну трагічну долю людей, в них оспівується любов до матері, землі, дитини та віру в найкраще майбутнє.

Не можна обійти таку сторінку єврейської музики як гумористичні пісні про Моню та Сару, «А гіц ін паровоз» (виконавиця Оля Печко), «Секрет фаршированої риби», «Зливай бензин» (виконавиця Марина Маккей), «Єврейська їжа», «Щоб я так жив» (виконавець В`ячеслав Мацвейко), «Налий же чарку, Роза», «Хава Нагіла», «Сім сорок», «Тум балалайка» (виконавець Семен Рудницький) та інші. В цих піснях характерно переплітаються гумористична гармонія та основна мелодія зі своїм особливим колоритом, не кажучи вже про сам текст пісні, який несе в собі не образливі слова про нерозторопність образів або якісь їх хитрощі в діях.

В цьому концертні прозвучать твори американських та європейських авторів таких як: Леонард Бернстайн, Елі Рубінштейн, Геральд Освальд, Давид Лебединський, Оскар Фельцман, Віталій Кацнельсон, Еді Кобець, Анатолій Уманець та інші.

Ось як пише про концерт духового оркестру в газеті «Тхія» голова Чернігівської обласної єврейської общини, заслужений працівник культури України Семен Бельман:

«Програма, наповнена чудовими єврейськими мелодіями від народних єврейських пісень європейських євреїв до сучасних ізраїльських хітів. Захоплення слухачів викликало виконання оркестром яскравих фантазій і попурі на єврейські теми. Так, наприклад, слухачі були підкорені твором " Ізраїль, Шолом"! Зал наповнився густою мелодією східного колориту: стогне і плаче кларнет, а далі все поступово переходить в іскрометний танок, наповнений яскравими фарбами міді і дерев'яних інструментів з ритмічними ударами долонь музикантів і ритм групи. Тривалі оплески глядачів з гаслами «Браво»!

http://svoboda.fm/Culture/235430.html

Air Jordan 1