Благодійники заснували щорічну українсько-єврейську літературну премію

Фото: ukrainianjewishencounter.org (“Українсько-єврейська зустріч” на “VIII Міждисциплінарних гуманітарних читаннях“ у Києві)

Благодійна організація "Українсько-єврейська зустріч" заснувала щорічну українсько-єврейську літературну премію "Зустріч".

Премія присуджуватиметься за твори художньої й документальної літератури, які розглядають, цілком чи частково, різноманітні аспекти українсько-єврейського досвіду. Премія становитиме 6000 євро й присуджуватиметься щороку, починаючи з вересня 2020 року, - повідомляють у прес-службі благодійної організації ʺУкраїнсько-єврейської зустрічі", передає ГалІнфо

"Україна має багату мультиетнічну літературну, культурну й мовну спадщину. Ця премія спиратиметься на неї й присуджуватиметься авторам і видавцям, які розглядають зв’язок між етнічними українцями та євреями — двома народами, що понад тисячоліття співіснують на території сучасної України, — повідомила Наталія Федущак, директор з комунікацій UJE. — Ми раді співпрацювати з BookForum та Українським інститутом книги в рамках премії. Ці організації глибоко віддані справі промоції української літератури в Україні та за кордоном. Партнерство органічне, адже ми вже співпрацювали з обома організаціями протягом останніх років".

ʺЦя книжкова нагорода постала внаслідок багатолітнього партнерства Громадської організації ʺФорум видавцівʺ з благодійним фондом ʺ Українсько-єврейська зустрічʺ. Безумовно, вона стане знаковою не тільки для Львівського міжнародного BookForum, але й для Львова і України, — повідомила Катерина Шевченко, директорка ГО ʺФорум видавцівʺ. — Люди книги покликані сприяти співпраці та взаєморозумінню між різними народами і націями, тож ми переконані, що Українсько-єврейська літературна премія ʺЗустрічʺ створить найкращий зразок подібної взаємодії власне у сфері українсько-єврейських стосунківʺ.

Премія ʺЗустрічʺ присуджуватиметься щороку почергово за твори художньої й документальної літератури. Першу премію буде вручено у вересні 2020 року за художні твори, а 2021 року — за документальні.

Всі подані на розгляд твори повинні бути видані в Україні. Пріоритет надаватиметься оригінальним творам українською мовою, хоча розглядатимуться й видатні твори, перекладені з інших мов.

Сума премії буде поділена між автором і видавцем: автор отримає 4000 євро, а видавець — 2000 євро. Також присуджуватимуться дві заохочувальні премії по 250 євро.

Заявки на премію можна буде подати в період між 16 січня і 16 березня 2020 року.

Інструкція з подання й форма заявки буде доступна на сайті UJE.

Источник

สินค้าออกกำลังกายผู้หญิง คุณภาพ ราคาพิเศษ