4 липня відбулося відкриття молодшої зміни Міжнародного дитячого табору "Джерела толерантності"

4 липня у смт. Славському, що на Львівщині, відбулося відкриття молодшої зміни Міжнародного дитячого табору "Джерела толерантності". Організатор табору – Конгрес національних громад України. Основна мета – знайомити дітей з однолітками, що представляють культуру й релігію різних етнічних спільнот на теренах України і таким чином виховувати міжетнічну, міжкультурну й міжрелігійну толерантність, взаємоповагу й взаємопідтримку. А також – ламати певні негативні стереотипи, що склалися стосовно тих чи інших народів у час входження нашої країни до складу різних імперій.

Цьогоріч табір "Джерела толерантності" відзначає 15-ту річницю. Тут зібралися, окрім етнічних українців, представники 11 етнічних спільнот нашої країни, зокрема, грецької, єврейської, румунської, литовської, кримськотатарської. Це діти й тренери з різних регіонів України – Києва, Харкова, Одеси, Львова, Луцька, Донеччини. За словами директора табору, викладача курсу української культури Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Тетяни Мураткіної, в таборі працює чудова команда тренерів. "Усі наші працівники пройшли серйозний курс неформальної освіти, - зазначила директор. – Усі є представниками тієї чи іншої етнічної спільноти України і готові, окрім щоденного дбайливого догляду, ділитися з дітьми набутками своїх культур".

Учасники молодшої зміни табору –діти 8-12 років. Для них тренери підготували цікаву й насичену програму. Кожен з 11 днів таборування наші юні громадяни  занурюватимуться в історію та культуру того чи іншого народу на теренах України. Діти дізнаються про історичні постаті, що зробили значний внесок у розвиток України, про традиції і мистецьку спадщину народів, співатимуть і танцюватимуть, куштуватимуть страви традиційної кухні, гратимуть у спортивні ігри. Відвідуватимуть гуртки – ремесел, хореографії, вокалу, журналістики, психології, малювання тощо. А на завершення матимуть святковий вечір, на якому показуватимуть один одному, чого навчилися упродовж дня.

Також тренери проводитимуть з дітьми заняття для здруження, розвитку емпатії, навичок спілкування. Кожна дитина глибше пізнає саму себе і своїх товаришів.

У липні-серпні цього року у Славському відбудуться ще два табори Конгресу національних громад: "Джерела толерантності" – старша зміна" та "Європейський табір".

 

Джерело: КНГУ

Jordan