Зустріч першого заступника Міністра Сергія Черних із Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елєм з приводу резонансного випадку, пов'язаного з отриманням тілесних ушкоджень учнем духовної семінарії “Єшива”

У Міністерстві  внутрішніх справ перший заступник Міністра Сергій Черних зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елєм. Темою зустрічі став резонансний випадок, пов'язаний з отриманням тілесних ушкоджень учнем духовної семінарії “Єшива”, що функціонує при центральній синагозі м. Києва. Президент України Віктор Янукович доручив правоохоронцям провести об'єктивне, всебічне та неупереджене розслідування цього резонансного випадку. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Сергій Черних поінформував іноземного дипломата про хід перевірки обставин цієї події. За словами представника керівництва МВС України, розслідування інциденту перебуває на контролі Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.
Під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в УкраїніРеувен Дін Ель повідомив, що перед відправкою молодого чоловіка на лікування до Ізраїлю він особисто бачив потерпілого. Якихось явних ознак побиття або результату вчинення інших насильницьких дій дипломат не помітив. Керівник представництва Ізраїлю зауважив, що в своїх коментарях ізраїльським ЗМІ він категорично спростував наявність в Україні ознак ксенофобії та антисемітизму і не пов'язує цей трагічний випадок із будь-якими проявами нетерпимості до представників інших національностей та релігій.

Також Реувен Дін Ель попросив правоохоронців ретельно розібратися із цією ситуацією і по завершенні розслідування повідомити Посольство Держави Ізраїль в Україні про його результати.

Нагадаємо, що днями до однієї з київських лікарень для надання медичної допомоги був доставлений 25-річний мешканець столиці. Медиків викликав екіпаж столичного Управління ДАІ, що прибув до місця пригоди після отримання повідомлення від одного з водіїв.
З метою встановлення обставин події були опитані громадяни, які напередодні безпосередньо спілкувалися із хлопцем. Також були зібрані записи з систем відеоспостереження, розташованих на території, прилеглій до місця виявлення молодого чоловіка працівниками ДАІ.
На момент переведення пацієнта до іншої медичної установи фахівці діагностували в нього відкриту черепно-мозкову травму, садна на тілі та ознаки алкогольного сп'яніння.
Відповідно до супровідного листа міської станції швидкої допомоги, хлопця було доставлено до Київської міської клінічної лікарні № 17 у зв'язку з отриманням травми внаслідок падіння з парапету висотою 2,5 метри.
При опитуванні працівниками міліції лікарів бригади швидкої медичної допомоги ті повідомили, що під час надання першочергової медичної допомоги на місці події вони змогли поспілкуватися з потерпілим. Парубок заперечив факт вчинення насильницьких дій стосовно себе і пояснив, що впав із парапету.
Не зважаючи на це, слідчо-оперативна група, створена в рамках розслідування кримінальної справи за цим фактом, окрім версії про нещасний випадок відпрацьовує також інші версії. Серед них, зокрема — вчинення злочину стосовно потерпілого з хуліганських спонукань або з метою пограбування. 
Наразі постраждалого громадянина направлено для лікування до Держави Ізраїль. У зв'язку з цим українські правоохоронці звернулися каналами Інтерполу до своїх ізраїльських колег із проханням при першій нагоді опитати молодого чоловіка про обставини отримання ним тілесних ушкоджень. Це, без сумніву, дасть працівникам міліції можливість скласти об'єктивну картину подій того дня.
11 квітня 2012 року слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Слідчими призначено низку судово-медичних експертиз. Досудове слідство триває.
 
УЗГ МВС України

 

 

Air Jordan