Ювілейний набір: магістерська програма з юдаїки вже 10 раз відкриває свої двері абітурієнтам

Засновник програми Йосиф Зісельс проводить екскурсію по Музею історії та культури євреїв Буковини, Чернівці

 

Літо ще не встигло добігти до середини, але абітурієнтам не до відпочинку. В Києво-Могилянській Академії розпочався набір студентів для навчання на магістерській програмі з юдаїки. Між іншим, ювілейний. Вас цікавить єврейська історія та культура, ви хочете поглибити свої знання з цієї теми, вивчити іврит та ідиш чи дізнатись щось нове? Ви маєте всі шанси стати одним з 10 щасливчиків (саме такою є кількість студентів у групі) і мати можливість прослухати курси лекцій не только у українських лекторів, а й  лекторів зі США, Канади та Ізраїлю.

Більше про програму в наступному відеоролику, який підготувала команда новинного веб-сайту Ой. Вей: UA

Нагадаємо, що юдаїка – це гуманітарна дисципліна, спрямована на вивчення історії, культури, літератури, релігії єврейського народу. До юдаїки входять також дослідження єврейської філософії та права, аналіз класичних єврейських текстів, студії з єврейських мов тощо.

Програму спільно заснували Національний університет «Києво-Могилянська академія» і Асоціація єврейських організацій та общин України (Ваад України) за підтримки ) багатонаціональної ініціативи «Українсько-єврейська зустріч» (UJE, Ukrainian Jewish Encounter задля поглиблення академічних студій з юдаїки в Україні. Програму координують кафедра історії НаУКМА та Ваад України.

Її мета — на високому професійному і сучасному рівні готувати фахівців з єврейської історії та культури.

Докладніше про вступ на програму, відповіді на запитання тощо за посиланням 

Тим, хто хочу вступати на програму потрібно заповнити анкету