Йосиф Зісельс: «Європейський табір – 2015» надасть дітям-переселенцям альтернативу цінностей

Київ, 30 липня 2015 року

З 20 по 30 серпня на Закарпатті вперше в Україні пройде «Європейський табір – 2015». Підлітки з різних куточків країни, і діти-переселенці також, знайомитимуться з європейськими цінностями, культурою та традиціями інших країн. Ідея проекту – сформувати стійкі навички поведінки дітей у європейському соціумі через донесення їм європейських принципів. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив Йосиф Зісельс, виконавчий віце-президент Конгресу Національних Громад України.

Він розповів, що у проекті візьмуть участь 80 дітей-переселенців з Донбасу від 13 до 17 років. А також 20 учасників міжнародних проектів «Джерела толерантності» та тренінгу «Будуємо мости замість стін», що допомагатимуть втілювати ідеї табору. За словами пана Зісельса, підлітки отримають альтернативну систему цінностей, комплект аспектів європейського життя, які, «звичайно, не можуть вплинути остаточно на їхнє перевиховання, але діти отримають альтернативну систему цінностей, на відміну від тієї, що домінує в місцях, де вони народилися». «Наша задача – надати їм альтернативу, вибір, щоб вони могли потім обирати свою лінію життя, чи вони хочуть повернутися до себе, чи поїхати в Росію, якщо вони наполягають,що у них була інша система цінностей, чи все ж таки вплинути на своїх батьків, щоб залишилися в європейській Україні, про яку ми всі мріємо», – заявив Йосиф Зісельс.

Наталя Бакуліна, директор табору, розповіла, що з дітьми працюватимуть кваліфіковані вихователі та фахівці, які пройшли спеціальну підготовку на семінарах Конгресу національних громад України та освітнього центру «Простір толерантності». «Важливо сформувати сталі навички поведінки дітей, треба не лише закласти зміст про Європу, а навчити їх жити за європейськими цінностями, зробити усвідомленими ці кроки», – акцентувала Наталя Бакуліна.

За словами Олександри Делеменчук, керівника проекту «Європейський табір-2015», такий табір – це унікальна можливість, бо зберуться діти, які самі вже стали активістами завдяки участі у попередніх таборах, а також ті, які потребують допомоги та підтримки від таких самих дітей.

За матеріалами: Український кризовий медіа-центр

Детальніше про проект за посиланням:
http://www.kngu.org/content/v-ukrayini-vpershe-bude-provedeno-ievropeyskiy-tabir-2015-mizhnacionalniy-proekt-dlya

Контакти:
+38 044 248 36 70 

+38 044 425-97-58
+38 097 329 93 94

Сайт проекту - http://www.kngu.org/
Е-мейл - eurocamp15@gmail.com

ФБ-сторінка

black and hot pink nike running shoes
дата: