Йосиф Зісельс: Для цивілізованих країн важливішими є цінності самореалізації, ніж виживання

Со-президент Вааду України, дисидент Йосиф Зісельс прийняв участь в ефірі інформаційно-політичного проекту «Прямим текстом».

Иосиф Зісельс переконаний, що процес поєднання у молекули – це відчуття того, що ти не випадковість у цьому світі.

«Варто сказати про деморалізацію суспільства, яка після розпаду комунізму розповсюдилась по усьому пострадянському просторі. Суспільство стало хаотичним, у певній мірі атомізованим. Ми – як атоми, які не можуть поєднатись у молекули».

 «У тебе є твої колеги і родичі, з якими ви утворюєте громаду і країну. Це відчуття того, що ви – країна, з'являється від того, як молекули народжуються із атомів. І зараз цей процес досі триває», – зазначив дисидент.

Проте, на його думку, волонтери та громадянське суспільство вже відчувають, що вони об'єднані та є країною.

«Їх ще мало, але в них вже є країна. Наша Україна – це їх країна. Вона не належить тим, хто бере хабарі. Основна маса людей живе цінностями виживання, а для цивілізованих країн важливішими є цінності самореалізації, коли кожна людина отримує можливість розвиватись у суспільстві, розвивати свої енергію, здібності і таланти», – розповідає громадський діяч.

Він також зауважив, що ми знаходимось у переліку країн, які живуть виключно цінностями виживання.

«Проте ми рухаємося звідти. Є відомі соціологічні дослідження, які показують, як важко ми рухаємося. Ми не можемо рухатися швидше, адже колоніальність та меншовартість прикували нас кайданами. Це все рухає нас, як тягар», – переконаний діяч українського єврейського руху.

 

Джерело: канал ZIK

Air Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes