У Чернівцях проходив перший тур молодіжного квесту "Чернівці мультикультурні"

На театральній площі Чернівців та у прилеглих до неї вуличках 1 листопада 2012 р. опівдні можна було побачити чимало підлітків. Одна частина метушливо бігала, інша - тримала в руках прапорці країн, національності яких жили у Чернівцях у різні історичні часи. У такий спосіб проходив перший тур молодіжного квесту "Чернівці мультикультурні", які проводили на базі першого ліцею міста.

Гра-квест складалась з двох турів. У першому кожна з 5 груп восьмикласників отримали по листку з різноманітними загадками - тільки розгадавши їх вони могли знайти наступний пункт, де їх чекали рганізатори. Наприклад, "Квартет" який тримає стіни означав будинок офіцерів на театральній площі, а "те, чим підмітали вулиці Чернівців" - невеличку експозицію троянд на Ратуші. Вчителі кажуть, хотіли, аби діти приділили увагу не тільки вивченню історії міста.

Наталія Стефанець, заступник директора з навчально-виховної роботи Ліцею №1: "Ми би дуже хотіли розворушити дітей, пробудити в них свідоме, активне ставлення до життя і бажання брати участь у ньому. Тому шукаємо такі форми роботи, які були б цікаві дітям".

Кожна команда повинна була знайти 7 різних волонтерів і відповісти на запитання, які стосувалися життя тієї чи іншої національності у Чернівцях.

За правильну або часткову відповідь команди отримували бали, оцінювали їх учні старших класів: "Ми старалися оцінювати об'єктивно, але жалко їх усіх, вони бігають майже без курточок, тому ми старалися їм трошки помагати. Треба знати історію міста, історію пам'яток, щоб була можливість пояснити знайомим з інших міст історію".

Квести про історію Чернівців у ліцеї проводять не вперше. За традицією, гравці - це учні, які навчаються у ліцеї перший рік, а от завдання для них придумують колишні учасники:  "Це було насправді дуже цікаво, в минулому році мені дуже сподобалось це робити, мені хотілося робити питання - це дуже цікаво також".

Після першого туру розпочався другий - учасники повинні були давати відповіді на запитання, пов'язані з історією міста.

Більшість відповідей діти знали, а якщо не знали, то здогадувались. Наприклад, здогадались, що саме друкарню відкрили німці у нашому місті наприкінці 18 століття, вирахували, що центр єврейської культури знаходився на території нинішньої Садгори, і, звичайно ж, визначили що таємниці Мельпомени у Чернівцях береже Ольга Кобилянська, точніше, її пам'ятник. Організатори кажуть, участь у цьому квесті - не лише вивчення історії Чернівців.

Наталія Стефанець, заступник директора з навчально-виховної роботи Ліцею №1: "Я вважаю, що усі вони, незалежно від того, скільки балів наберуть, вони вже перемогли свою лінь. Тому медалей вони всі гідні".

Символічні шоколадні медалі вручили усім учасникам квесту "Чернівці мультикультурні". Командам, які набрали найбільше балів - магніти з видами старовинних Чернівців.

Надія Величко. Телеканал "Чернівці".
http://mtrk.com.ua/news/22085--------q-q.html

 

Nike Air Max 270 React "BAUHAUS" - AO4971 002 - 2019